En enda natt av Simona Ahrnstedt

en enda natt

Författare: Simona Ahrnstedt
Förlag: Månpocket (2015)
Antal sidor: 500 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Exempel på var den kan köpas i olika format
Inbunden | Adlibris, Bokus, CDON
Pocket | Adlibris, Bokus, CDON

Natalia De la Grip är född in i överklass och förväntas mest intressera sig för mode och inredning. Men då hon är en supertalang inom finansvärlden väljer hon att gå sin egen väg. Hon arbetar hårt för att få sin faders erkännande. En dag blir hon bjuden till en affärslunch av David Hammar, en uppkomling och en av Sveriges rikaste riskkapitalister, vilket väcker hennes nyfikenhet och vaksamhet. Männen i hennes familj hatar honom, men hon vet inte varför. Lunchen blir oväntat trevlig och attraktionen som uppstår mellan dem leder till en natt de inte kan glömma. Men det rör sig bara om en enda natt, eller? De är ju fiender och David är ute efter hämnd på familjen De la Grip.

För ett par år sedan svepte jag och älskade Simona Ahrnstedts böcker inom historisk romance. Hon kvalade då in på en lista över författare som jag ville följa, men när En enda natt kom ut så  kände jag mig väldigt tveksam. Contemporary romance var inte riktigt något jag var såld på och jag avstod från att läsa den precis när den kom ut. Men nu kände jag ändå ett sug.

Och nej, det visade sig att En enda natt inte var helt hundra min grej. Ahrnstedt kan verkligen konsten att skriva smart och lättläst romance, men det blir lite för mycket överklass, lite för mycket dyra fina kläder, lite för mycket statusprylar. Miljön är trovärdigt skildrad, men det känns som om hon har gjort mycket research och försöker få med så mycket möjligt som av den i En enda natt att det blir lite infodumping.

Därtill är inledningen av En enda natt full av upprepningar som skapar måttlig irritation. Det behövs inte upprepas hur många gånger som helst att finansvärlden är sexistisk och mansdominerad, utan läsaren förstår det efter en gång. Likaså behöver det inte upprepas om hur unik Natalia och intelligent hon är, utan det framgår tydligt.

Men om det är något som Ahrnstedt kan göra så är det att få till en bra historia som gör att en bara vill läsa lite till. Kemin mellan David och Natalia är rykande het och hur deras romans växer fram är den största behållningen med En enda natt. Det är smart, sexigt och riktigt underhållande. Ahrnstedt håller sig till romancens konventioner utan att göra avkall på att skriva om smarta, starka kvinnor. Och det gillas.

En enda natt är inte en fullträff för mig, men det är fortfarande en helt klart läsvärd historia.

betyg3

Andra som har bloggat om En enda natt

BokfrossaBoklysten; BokpandanBooks ABC; Carolina läser…; En bok till; Fantastiska berättelserFiktiviteter; Johannas deckarhörnaLottens bokblogg; Maddes bokblogg; Pockethexorna

Andra böcker i serien

En enda natt

En enda hemlighet (recension)

En enda risk (recension)

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

9 svar på En enda natt av Simona Ahrnstedt

 1. Boklysten skriver:

  Även om jag faktiskt gillade En enda natt så tycker jag ännu mer om hennes historiska romaner.

 2. Marie Eggimann skriver:

  Njaa lite sugen blir jag i alla fall

 3. Lottens bokblogg skriver:

  Jag var skeptisk innan men jag tyckte den var riktigt bra faktiskt.

 4. Pingback: Månadsrapport: Juli 2015 - C.R.M. Nilsson

 5. Pingback: En enda risk av Simona Ahrnstedt - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

 6. Pingback: En enda hemlighet av Simona Ahrnstedt - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.