En smakebit på søndag: Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children

Söndag och då blir det att kika in hos Flukten fra Virkeligheten för att se vad andra läser just nu och vilka smakprov de delar med sig av.

Jag har precis läst ut 1Q84: Första boken av Haruki Murakami, men har läst Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children av Ransom Riggs parallellt med den. Jag tycker väldigt mycket om sättet som Riggs bok är uppbyggd. Fotografierna tillför verkligen berättelsen det där lilla extra och jag älskar att sjunka ned i den. Dessvärre har det blivit så att jag mest läser den på kvällarna så jag kommer inte långt åt gången.

Boken handlar om Jakob, som efter en hemsk familjetragedi beger sig till Cairnholm i Wales. Detta för att nysta i sin farfars förflutna och besöka det barnhem där farfadern kom som ung flykting. Vad han finner är ett hus i ruiner sedan många år tillbaka. Inga spår finns av de människor hans farfar talade så livligt om. Men under utforskningen av ruinen står det klart att de märkliga barnen kan ha varit farliga, och kanske fortfarande är vid liv.

Jag tänkte denna vecka vara ovanligt kortfattad gällande smakprov och ta detta från sidan 97, då det, som man säger i vissa av mina kretsar, hit me straight in the feels:

”It took him over fifty years to get over his fear of having a family. You came along at just the right time.”

I didn’t know how to respond. How do you say I’m sorry your father didn’t love you enough to your own dad? I couldn’t, so instead I just said goodnight and headed upstairs to bed.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

10 svar på En smakebit på søndag: Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children

 1. Beathe skriver:

  Denne boken må jeg få kjøpt meg snart, virker veldig spennende! Takk for smakebiten, kos deg med boken og ha en fin dag videre!

 2. Monika skriver:

  Bara titeln gör ju att man blir nyfiken 🙂

 3. Nilmas Bokhylla skriver:

  Haha, lite lustigt att vi valde precis samma bok 🙂

 4. astridterese skriver:

  En fin smakebit! Denne boken står på skal lese listen min, jeg har ikke ftt kjøpt den enda, men det må jeg få gjort noe med 🙂
  Ønsker deg en fin søndag!

 5. Lotten skriver:

  Tack för smakbiten. Jag är väldigt nyfiken på den här boken. Skulle egentligen vilja läsa den på engelska, men eftersom dottern också är sugen på den så lutar jag åt svenska. Men frågan är om det är en bok för oss…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.