Fall Time, Cozy Time Book Tag

Jag brukar regelbundet göra räder in hos Vargnatts bokhylla därför att hon alltid lyckas hitta de allra bästa taggarna. Den här har jag snott från henne, så som många andra.

CRUNCHING LEAVES: CHOOSE A BOOK THAT HAS RED/ORANGE/YELLOW ON THE COVER

Omslagsbild Dödsritten av Maggie Stiefvater

Självklart var jag tvungen att välja Dödsritten av Maggie Stiefvater, som är ett suggestivt omslag med mängder av röda, orangea och gula toner i omslaget. Dessutom så passar den så väl att läsa på hösten. Första meningen lyder ”Det är den första dagen i november, så idag kommer någon att dö” och för dig direkt till den där karga ön, med det vilda havet runtom knuten. Ett hav fyllt av livsfarliga, men vackra, capall uisce. Hör du klapprandet av deras hovar, då är du redan död.

COZY SWEATER: WHAT BOOK GIVES YOU THE WARM FUZZIES?

För mig är det att läsa om Harry Potter-böckerna. Egentligen borde jag ha det som stående tradition att dra på mig en chunky knit-tröja, ta ledigt i en vecka och plöja bokserien från början till slut. Det är en perfekt höstsysselsättning, när regnet smattrar mot rutorna och vinden viner utanför lägenheten.

FALL STORM: CHOOSE YOUR FAVORITE BOOK OR GENRE THAT YOU LIKE TO READ ON A RAINY DAY

Alltså, det får nog bli fantasy. Jag börjar inse allt mer och mer att jag är som lyckligast när jag får läsa riktigt bra spekulativ fiktion.

COOL CRISP AIR: WHAT’S THE COOLEST CHARACTER YOU’D WANT TO TRADE PLACES WITH?

Hermione Granger, kanske. Om jag slapp äventyren och bara fick gå på Hogwarts.

HOT APPLE CIDER: WHAT UNDER HYPED BOOK DO YOU WANT TO SEE BECOME THE NEXT BIGGEST, HOTTEST THING?

Oerhört svårt att säga, men jag tycker att The Secret Horses of Briar Hill av Megan Shepherd är oförtjänt okänd. Det är verkligen en barnbok av klassiska mått. En bok skriven i modern tid, men som känns som om den alltid har funnits där.

PUMPKIN SPICE: WHAT’S YOUR FAVORITE FALL TIME COMFORT FOODS?

En soppa som jag alltid älskar att göra till hösten är en potatis- och löksoppa som jag lärde mig göra på hemkunskapen i skolan. Väldigt simpel mat, men ack så gott och värmande. Annars tycker jag om att kura ihop mig under en filt med något chokladigt och en varm kopp te.

WARM, COZY BONFIRE: SPREAD THE COZY WARMTH, WHO DO YOU TAG?

Jag taggar den som känner sig manad 🙂

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Fall Time, Cozy Time Book Tag

  1. Pingback: Fall Time, Cozy Time Book Tag – Bokprinsessorna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.