Fangirl: Volume 1 av Sam Maggs

Fangirl: Volume 1 av Sam Maggs och illustrerad av Gabi Nam

Författare: Sam Maggs
Illustratör: Gabi Nam
Serie: Fangirl, #1
Förlag: VIZ (2020)
Antal sidor: 216 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Cath ska börja på universitetet. Hon har tänkt sig att hon ska göra allt det nya tillsammans med tvillingsystern Wren, såsom de har gjort allt annat i livet tillsammans. Men Wren har andra planer. Cath tvingas därför dela rum med en främling som har en charmerande pojkvän. Som tur är har Cath fortfarande Simon Snow. Alla är ett fan av Simon Snow, men för Cath är att vara ett fan en livsstil. Hon är en framgångsrik fanfictionförfattare. Något som hon tidigare delat med Wren, som nu tycks ha växt ifrån serien. Är även Cath redo att börja leva livet, även om det innebär att hon måste släppa taget om Simon Snow?

Fangirl: Volume 1 är baserade på Rainbow Rowells roman vid samma namn, som råkar vara en av mina favoritromaner. Sam Maggs har skrivit om berättelsen för att passa serieformatet, medan sydkoreanska Gabi Nam står för de mangainspirerade illustrationerna. Eller manhwa, som det heter i Sydkorea.

Om vi skulle ta och börja i den änden. Gabi Nam har en söt teckningsstil som passar berättelsen i Fangirl: Volume 1 mycket bra. Karaktärsdesignen är snygg. Sidlayouten är väl avvägd vilket gör det lätt att läsa. Dessutom skiftar hon stilen subtilt för när hon skildrar utdragen ur Simon Snow och när vi rör oss i Caths värld. Avbrotten för den fanrelaterade sidan av berättelsen sker mycket snyggt.

Sam Maggs har också lyckats förhålla sig trogen till originalet, samtidigt som Fangirl: Volume 1 är skriven på det sätt som bäst främjar det här formatet. Hon gör ett strålande jobb med att återskapa känslan i boken, samtidigt som den här manhwavolymen faktiskt kan stå på egna ben. Cath är en karaktär som är lätt för introverta nördar att identifiera sig med.

Fangirl: Volume 1 är en mycket välgjord och snygg adaption till serieformatet, som fångar känslan i boken.

Betyg 5: Den var fantastisk!

Andra delar i serien

Volym 1

Volym 2

Volym 3

Volym 4

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.