Fangirl: Volume 2 av Sam Maggs

Fangirl: Volume 2 av Sam Maggs och illustrerad av Gabi Namn

Författare: Sam Maggs
Illustratör: Gabi Nam
Serie: Fangirl, #2
Förlag: VIZ (2022)
Antal sidor: 224 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Cath är nöjd om hon får tillbringa tid med sin tvillingsyster och skriva fanfiction. Men nu när de går på universitetet har inte Wren tid med henne. Livet försöker dessutom dra ut Cath ur sitt skal. För första gången i sitt liv har hon en social cirkel. Hon har Nick, sin snygga klasskamrat som vill skriva noveller med henne. Sedan är det hennes rumskompis Reagan, som motvilligt adopterar Cath, och Reagans pojkvän Levi, som alltid dyker upp när hon inte förväntar sig honom.

Fangirl: Volume 2 tar vid direkt där den första volymen slutade, vilket var på en rejäl cliffhanger. Sprickan mellan systrarna växer sig allt djupare. Den här volymen erbjuder en större inblick i Cath och Wrens förflutna och hur det har format dem till helt olika personer trots att de är enäggstvillingar och har delat samma uppväxtmiljö.

Trots att det finns en del mörka teman i Fangirl: Volym 2, såsom psykisk ohälsa och föräldrar som överger sina barn, så är det här mest mysig läsning. Det är tröstläsning på hög nivå, den där typen av bok du tar till när du har haft en riktigt dålig dag. När du bara vill gosa ned dig under en filt, med en varm dryck i högsta hugg, och läsa något som bara ger myskänslor.

Tecknarstilen i Fangirl: Volume 2 fortsätter att imponera. Den svartvita manhwastilen passar perfekt till berättelsen. Illustratören lyckas superbt förmedla alla karaktärers känslor. Dessutom använder den, liksom boken den är baserad på, utdrag ur Simon Snow-böckerna och Caths fanfiction för att skapa andrum mellan de olika händelseförloppen. Det blir en snygg scenbrytning, då boken inte är indelad i kapitel.

Fangirl: Volume 2 bjuder på det stora hela på mysig och hjärtevärmande läsning. Men det borde vara förbjudet att sluta på en sådan cliffhanger när nästa volym inte har kommit ut ännu.

Betyg 5: Den var fantastisk!

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.