First Kill

Poster för First Kill

Skapare: V. E. Schwab
Skådespelare: Sarah Catherine Cook, Imani Lewis, Elizabeth Mitchell
Produktionsår: 2022
Antal avsnitt: 8
Längd: 394 minuter

På ytan tycks Juliette vara en helt vanlig high schooltjej. I själva verket är hon född vampyr och blodtörsten blir allt svårare att behärska. Snart måste hon döda sitt första byte, så att hon kan bli en riktig del av sin vampyrklan. Men hon kämpar emot. Samtidigt är det svårt att sluta tänka på den nya tjejen, Calliope. Calliope har sina egna bekymmer. Hennes familj är gillestränade jägare och skyddar vanliga människor från de monster som gömmer sig i skuggorna. Hon har ännu inte dödat sitt första monster och frustrationen sjuder i henne. Men det är något som är underligt med Juliette på hennes skola…

First Kill är baserad på en novell av Victoria Schwab vid samma namn. Hon har också varit en del av att göra tv-serie av novellen. Serien fick bara en säsong innan Netflix lade ned den. Förväntningarna varit inte alltför höga, men tji fick jag. Detta är som en queer version av Buffy the Vampire Slayer med humor och hjärta. Nu sällar jag mig till folket som är förbannade på Netflix för att de inte gav serien en andra säsong.

Det tänds ett litet ljus av förväntan när det svartvita introt börjar rulla och ljudet av The Zombie Song börjar spelas. First Kill är en serie som inte tar sig själv på alltför stort allvar, men som ändå lyckas leverera känslomässig tyngd och charm. Det är bra skådespelare med i serien. Särskilt Sarah Catherine Hook (Juliette) och Imani Lewis (Calliope) sticker ut. De har fantastiskt fin kemi.

Specialeffekterna i First Kill är skrattretande dåliga. Det märks att det här inte är en serie som Netflix har satsat på, men samtidigt lyckas den höja sig över de dåliga specialeffekterna. Serien spelar på klassiska konventioner, men lyckas ändå kännas uppdaterad och fräsch.

First Kill var en positiv överraskning. Nu funderar jag bara på hur man ska bära sig åt för att få Netflix att ge den en chans till.

Betyg 4: Gillade den verkligen.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.