Frågestund: Mitt skrivande

Susanne ställde denna fråga till mig:

Det står att du är aspirerande författare. Vad skriver du för något?

Det har dröjt alldeles för länge med svaret på denna fråga, men jag blev verkligen helt däckad av min förkylning. Plus att jag inte riktigt ville skriva om mitt eget skrivande när jag konstant sa saker som ”begreppa om det svenska språket” eller sade ”brosch” när jag menade ”blus” (bara toppen på isberget av frustrerande felsägningar). Förhoppningsvis har jag nu återfått greppet om det svenska språket.

Vad jag skriver? Jag känner mig mest bekväm i området kring fantasy. Jag har skrivit två parallellvärldsfantasy, en historisk roman med övernaturliga inslag, och en slags blandning mellan fantasy och deckare. Givetvis vet jag att skriva fantasy kraftigt försvårar mina möjligheter till att bli utgiven, men det är vad jag vill skriva.

Det mesta av det jag skriver är riktat mot vuxna, men ett par av mina utkast till romaner är riktade till ungdomar. Ett lite misslyckat projekt är riktat till barn. Oftast behandlar jag väldigt mörka teman och då menar jag mörkt. Det är långt ifrån feelgoodromaner.

På senare tid har jag tyvärr skolkat från romanskrivandet och istället skrivit noveller. Jag har tänkt att jag ska återvända till romanskrivandet i slutet av september och försöka få klart ett andra utkast på en bok till slutet av december. Det blir lite mitt NaNoWriMo-projekt i år, eftersom jag sätter ned foten och säger att nu får jag sluta skriva första utkast och kanske försöka slutföra något.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar på Frågestund: Mitt skrivande

  1. Freja skriver:

    Så fascinerande! Att både ha den mängden fantasi som krävs för att skapa helt nya världar och dels ha karaktären att faktiskt fortsätta att få till ett manus. Jag är så imponerad!

    • C.R.M. Nilsson skriver:

      Jag önskar att jag hade karaktären att få till mer än ett första utkast till manus. Sitter just nu med ett andra utkast som förhoppningsvis ska bli klart i år så att jag kan lämna ifrån mig det till en testläsare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.