Fullgjord utmaning: Boktolvan!

Igår läst jag ut den sista boken, Enhörningen av James Lasdun, som fanns med på min boktolva. Det är en utmaning som går ut på att stifta bekantskap med författare som du har varit nyfiken på en tid, men som du av någon anledning inte har läst. För min del brukar det bli att jag går på vad jag har haft i hyllan under en herrans massa år, men men.

För att utvärdera kan vi ju säga att årets boktolva inte har varit en större succé. Bara en enda författare tog mig med storm och det var Ursula K. LeGuin. Hennes Changing Planes var verkligen över all förväntan och fantastiskt fantasifull.

En liten bit bakom hennes finns Audrey Niffenegger. Jag har en ny bok, Själens osaliga längtan, som står i bokhyllan och väntar på mig. Hennes böcker verkar vara udda på precis det sätt som jag gillar det.

Andra författare som jag inte skulle ha något emot att stifta mer bekantskap med, men som jag inte aktivt kommer att leta efter, är Marilyn French och Lesley Downer. Även om jag inte gillade Den inbjudna, så vill jag läsa något mer av Simone de Beauvoir. Ge henne ytterligare en chans.

Varken Paolo Bacigalupi; Morten Brask; Paulo Coelho; James Lasdun; Ian McEwan och S. J. Watson gav något sug efter att läsa mer av dem. Du måste betala mig en skyhög summa pengar för att läsa något mer av D. H. Lawrence.

Så, av tolv författare var det två som jag tyckte var så bra att jag vill ha fler böcker av dem. Tre skulle jag inte ha något emot att läsa något mer av. Men hälften av författarna misslyckades med att göra mig intresserad av deras övriga produktion och en författares bok avskydde jag hjärtligt.

Jag hoppas att nästa års boktolva blir mer lyckad.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

5 svar på Fullgjord utmaning: Boktolvan!

  1. Monika skriver:

    Vad trist att det inte blev bättre, men du upptäckte i alla fall en ny favorit 🙂

  2. Carro skriver:

    Jag var faktiskt inte med i den här utmaningen, men läser nästan mer nya än redan kända författare för mig ändå tror jag 🙂

  3. Pingback: Två avslutade utmaningar - C.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.