Hett i hyllan #58

hettihyllan

Denna torsdag känner jag för att gå på upptäcktsfärd i mina bokhyllor. Därför hänger jag med på Monikas Hett i hyllan. Så här beskriver hon det hela:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Jag tänkte spinna vidare på förra veckans tema med ytterligare en nordisk klassiker:

njalssaga

Njals saga köpte jag på Myrorna, förmodligen när jag fortfarande gick i gymnasiet. Min inriktning på gymnasiet var språk, men jag gick tillsammans med de som hade kulturinriktning. Därmed stod mycket litteratur på schemat. Eddan och Njals saga pratade vi mycket om, läste utdrag ur, så jag fick för mig att jag ville läsa dem båda.

Och det vill jag. Jag har bara inte kommit så långt ännu.

Jag kanske ska göra temaläsning nästa år? Nordiska klassiker. Vi får se.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

8 svar på Hett i hyllan #58

  1. Monika skriver:

    Njals saga är ju också en sådan där bok som man har hört mycket om. Och velat läsa 🙂

  2. Annette skriver:

    Vilken jättebra idé med nordiska klassiker! Det kanske jag också gör 🙂

  3. Jag gillade den när jag läste den 🙂

  4. Lottens bokblogg skriver:

    Njals saga känner man ju igen, men mer är det inte. Känner igen framsidan på boken, samma serie som jag har fler böcker i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.