How the Grinch Stole Christmas! av Dr. Seuss

how the grinch stole christmas

Författare: Dr Seuss
Förlag: Harper Collins (2003)
Antal sidor: 64 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Exempel på var den kan köpas i olika format
Inbunden | Adlibris, Bokus
Pocket | Adlibris, Bokus, CDON

Grinchen bor en liten bit bort från staden Who-ville, som varje år lyses upp av julglädje. För Grinchen, vars hjärta är två storlekar för litet, riktigt sticker det i ögat att se den gemytliga stämningen. Därför bestämmer han sig ett år för att göra slut på julen genom att stjäla alla presenter, all julmat och allmänt förstöra julen för the Whos.

Som ni säkert alla vet är ju Dr Seuss ett av de allra största namnen bland barnboksförfattarna, åtminstone i USA. Till min vetskap har jag aldrig läst något av honom tidigare. Därmed blev jag väldigt glad när vi i Boktokarna valde att läsa How the Grinch Stole Christmas! som vår bok i december.

Som jag är glad över att ha läst How the Grinch Stole Christmas! Det är något så ytterst tillfredsställande över att läsa en författare som skriver så lekande lätt på vers att varje ord känns utvalt och speciellt. Det är en bok att samla hela familjen kring och läsa högt, bara för att förundras över hur finurligt Dr Seuss skriver. Vilken mardröm dessa böcker måste vara att översätta när varje ord är så väl avvägt och bygger så mycket på ordlekar.

När det kommer till illustrationer har jag en viss smak, och How the Grinch Stole Christmas! faller inte riktigt inom ramarna för den smaken. Men ändå charmas jag av de enkla illustrationerna. Särskilt bilderna av Grinchens hund Max, som kläs ut till ren och ser både förskräckt och konfunderad ut, får mig att fnittra till av förtjusning.

Och precis som en vill med julböcker så lämnar How the Grinch Stole Christmas! en känsla av värme efter sig. Jag tror att det kommer bli en ny jultradition hos mig att läsa den här innan jul.

betyg4

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på How the Grinch Stole Christmas! av Dr. Seuss

  1. Lena skriver:

    Mysig bok att läsa kring jul 🙂

  2. Anna skriver:

    Dr Seuss är så grymt bra! Extrakul tycker jag det är att läsa böcker som sedan blivit älskade filmer. Jag gillar Shrek – allas skräck av William Stieg också.

  3. Pingback: Månadsrapport: December 2015 - C.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.