Iron Man 3: Sorry, I’m busy having a nerdgasm

iron man 3Betyg: ☆☆☆☆☆
Regissör: Shane Black
Skådespelare: Robert Downey Jr, Gwyneth Paltrow, Don Cheadle, Jon Favreau, Ben Kingsley, Guy Pearce
Produktionsår: 2013
Längd: 130 minuter

Handling

I efterdyningarna av det som hände i New York, har Tony Stark svårt att sova och är plågad av minnen. Samtidigt hotas USA av den mystiska terroristen The Mandarin. Det blir mer personligt när Mandarin slår Tonys egen värld i spillror och han måste påbörja en resa för att återuppbygga sitt liv och kräva vedergällning.

Kommentarer

När jag gick in i biosalongen var jag lite nervös. Detta är en av de filmer jag har sett fram emot mest i år och Iron Man är en av mina favoritsuperhjältar. Det var tvunget att bli bra, när jag nu hade övervunnit mitt hat mot 3D och allting.

Jag vet inte riktigt var jag ska börja. Regissörsbytet? En klar förbättring. Jag har stört mig lite på tempot i de tidigare filmerna, men här tycker jag att alla delar av storyn får ta den plats de kräver och att det känns sammanhängande. Det blir inga plötsliga hopp i handlingen när det är dags för klimax utan allting faller naturligt på plats. Det är mycket fart och fläkt, men ändå en hel del tid för eftertanke.

Ju längre in jag kommer i filmen, desto bredare blir mitt leende. Jag märker att pojken bredvid mig sitter och tittar konstigt på mig, därför att jag tokflinar verkligen. Men jag kan inte hjälpa det. Jag är så medryckt av filmen och hejar alltför hårt på Tony Stark. Hela tiden far en tanke genom mitt huvud: ”Bästa Iron Man-filmen hittills!”.

Det känns också skönt att få se Pepper ta mer plats och faktiskt få agera mer än flickvänsrollen. Hon fick ju en lätt makeover till The Avengers, den korta stund hon var med där, och det kändes skönt att de inte tvingade henne att bli supermesig igen. Definitivt tummen upp för den utvecklingen!

Sedan kom upplösningen. Jag älskar fortfarande filmen och står för allt fint som jag har sagt om den. Men jag uppnådde väldigt hastigt min kvot för hur många explosioner jag klarar av innan jag tappar intresset. Min kvot för hur många gånger en skurk kan resa sig efter att ha blivit utsatt för dödligt våld uppnåddes ännu fortare. Sedan kan jag gå in på i lång detalj hur ologiskt slutet är, men det får nog sparas till ett annat forum än min recension.

Iron Man 3 är en fartfylld och spännande film som jag tycker bäst om i hela serien, men jag har en hel del problem med slutet.

Andra som har bloggat om Iron Man 3

23 minuter; romeoandjuliet

Andra filmer i serien

Iron Man (recension)

Iron Man 2 (recension)

Iron Man 3

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Iron Man 3: Sorry, I’m busy having a nerdgasm

  1. 23minuter skriver:

    Ja slutet är lite knepigt och jag håller med dig om att det är ologiskt för hur många gånger de behövde döda skurken… men det känns som ett ganska vanligt problem i denna typen av film. Men den är helt klart den bästa Iron Man- filmen 🙂

  2. Pingback: Månadsrapport: Maj 2013 - C.R.M. Nilsson

  3. Pingback: Veckans skörd #35 - C.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.