Mitt skrivande

Mitt skrivandeAntal ord: 12355 ord

För en gångs skull kan jag inte påstå att det mesta av orden är recensioner, utan det är ungefär fifty/fifty. Det andra är lite andra skrivprojekt.

Sedan sist har jag arbetat med en novell till en tävling. Det är en novell som jag har varit väldigt djupt involverad i och innan jag skrev klart den, kunde jag knappt sluta tänka på den. När den blev klar, var det dags för redigeringen och jag tog då hjälp av Stephen Kings Att skriva. I den nämner han en regel att efter redigering så ska tio procent av det ursprungliga ha tagits bort, eftersom det ofta i första utkastet blir en del upprepningar. Det var en regel som fungerade för mig och jag tyckte att berättelsen blev mycket bättre av det.

Jag har även uppehållit mig i mitt mindre seriösa skrivprojekt för att hålla skrivarmusklerna igång. Ibland önskade jag att det var mer seriöst än det var, därför det finns passager som jag är så himla stolt över. Ställen där jag verkligen har tagit mig innanför huden på karaktärerna. Någon dag kanske jag får för mig att omvandla det till ett seriöst projekt, men nu får det förbli liggande i skrivbordslådan.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i skrivande och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar på Mitt skrivande

  1. Lena skriver:

    Får nog ta och köpa hem Stephen Kings bok. Kan säkert vara till hjälp när man skriver!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.