N som i Nostalgi

N – Nostalgi. En bok du läste som barn.
Den här barndomsboken får dig att le och önska att du var liten igen.

Det finns många böcker som skulle passa in under den här rubriken. Såsom Berättelsen om Narnia eller böckerna om Harry Potter. Men det är böcker som redan har fått ganska stort utrymme på denna blogg.

Istället tänkte jag skriva om en bok som jag har börjat snegla allt mer åt, där den står i hyllan. Nämligen Den röda draken av Jane Yolen. Austar IV är en ökenplanet där drakar tränas till att slåss till döden. Femtonåriga Jakkin är född ofri och enda sättet för honom att vinna frihet är att bli draktränare. När han hittar ett drakägg i öknen får han sin chans.

Ärligt talat minns jag inte serien så väl, som består av fyra böcker. De tre första, som kom ut på 80-talet, läste jag som barn, men sedan har det tydligen kommit en fjärde 2009 upptäckte jag när jag satte mig ned för att skriva detta inlägg. Genast blev jag mycket nyfiken. Den måste jag ju läsa. Det blir ju särskilt bra eftersom jag är rejält sugen på att läsa om de tre första.

Så vem vet? Kanske får ni snart läsa recensioner på de böcker som gjorde att jag blev allvarligt förälskad i drakar.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar på N som i Nostalgi

  1. Monika skriver:

    Den röda draken? Den har jag nog aldrig hört talas om. Förmodligen var jag i helt fel ålder när den kom 🙂 Nu blir jag väldigt nyfiken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.