NaNoWriMo närmar sig med stormsteg

Halva oktober har gått och bortom den siste väntar NaNoWriMo på oss.

Egentligen skulle jag inte vara med i år. Men jag insåg att nästa år vid den här tiden på året så skriver jag nog kandidatuppsats. Då lär det inte heller bli av. Dessutom är jag ju så himla sugen nu. Jag älskar stämningen, word sprints, galna saker du ska smyga in i boken (och kanske redigera bort i ett senare skede), men främst av allt? Jag älskar hur vi alla samlas kring just det vi älskar: att skriva.

Ett annat problem är ju att jag är strängt förbjuden från att påbörja några fler första utkast just nu, men jag tror jag har kommit på en lösning.

När jag gick i gymnasiet skrev jag en roman som ett projektarbete. Bara det att min handledare trodde inte att han skulle kunna betygssätta mig enbart på genomförandet av romanen, utan att jag var tvungen att skicka den till förlag också. Låt aldrig, aldrig en lärare gör så mot er! Kanske insåg han inte att det skulle innebära att jag var tvungen att sammanställa, redigera och skicka in en roman på fyra månader. För en tid sedan hittade jag ett överblivet ex och ville bara gråta. Så himla många stavfel och grammatikfel. Och det har varit hos förlagen!

Under förra sommaren vågade jag åter vända blicken mot det projektet. På grund av tidsbrist hade jag tagit en massa genvägar, vilket gjorde att den ”färdiga” produkten inte var det jag hade velat skriva. Då började jag sätta igång med att redigera och skriva om stora stycken text. Andra halvan ska skrivas om helt.

Kanske kommer jag inte upp i 50’000 ord. Men kanske kan NaNoWriMo vara det som ger mig en spark i baken att skriva klart det och få iväg manus till min testläsares väntande armar.

Ska du delta i NaNoWriMo i år?

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i skrivande och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 svar på NaNoWriMo närmar sig med stormsteg

  1. Carro skriver:

    Hmm, jag var sugen på det där förra året när jag såg att det var så himla stort! Men nja, jag vet inte.. 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.