Bokbloggsjerka: Författare jag beundrar

Jag hoppas att alla som var där hade det trevligt på Forma Books Bloggträff igår. Att jag inte kunde komma gjorde mig väldigt ledsen, men det kommer ju fler tillfällen.

Bokbloggsjerka

Idag ska jag sitta och skriva hemtenta om genus och etnicitet utifrån socialkonstruktivism och handlingsutrymme. Men jag gör en paus i detta för att besvara veckans jerka fråga: Finns det några författare som du tycker sticker ut (eller som du beundrar mer än andra) när det gäller deras sätt att skriva?

 Den senaste författaren som verkligen lyckades imponera mig med sättet som hon skrev på var Elizabeth Wein. Just hur hon har lagt upp Kodnamn Verity är väldigt imponerande och när allting faller på plats är det så himla snyggt.

Jeanette Winterson är en sådan där författare som jag önskar att jag skrev som. Hon fångar ofta väldigt små ögonblick med korta stycken och uttrycker sig på ett väldigt vackert sätt. Det återkommer fraser genom hennes böcker som väver ihop hela berättelser. Hon kan få de underligaste saker att verka fullständigt naturliga.

Maggie Stiefvater har en förmåga att ta sig in i sina karaktärers huvuden som jag själv önskar att jag besatt. Hon har gjort ett uttalande där hon menar att hennes berättelser inte är aktiondrivna så mycket som de är karaktärsdrivna, det vill säga att det är karaktärernas utveckling och känsloliv som står i centrum.

Anne Rice har en helt fantastisk förmåga att väcka liv i historiska miljöer. Detta beror på all den research hon gör och jag önskar att jag vore hälften så bra på detta som hon är. Därtill har hon en förmåga att ge detaljerade beskrivningar som aldrig stannar upp händelseförloppet.

Det blev visst mer ett inlägg som handlade om hur mycket jag önskar att jag själv skrev som dessa författare gör…

 

Jag och Anna planerar att bokcirkla Les Misérables. Häng med!

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

32 svar på Bokbloggsjerka: Författare jag beundrar

 1. Ewa K skriver:

  Okända författare för mig. Jag gillar dina motiveringar.

 2. Kodnamn Verity är jag riktigt sugen på att läsa efter att ha hört så mycket gott om den! Får nog ta tag i det snart!

 3. Monika skriver:

  Just det… Maggie Stiefvater 😉 Henne har jag fortfarande inte läst.

 4. Carro skriver:

  Stiefvater har jag bara läst Kretsen av, tyckte väl sådär om jag ska vara ärlig.. Men håller med om att det är författare som jag önskar att jag kunde skriva som som jag också beundrar

 5. Gia - Bokfrossa skriver:

  Anne Rice tycker jag också om men var länge sedan jag läste något av henne.

 6. Anna A skriver:

  Okända författare för mig allihop måste jag erkänna…

 7. Cecilia A skriver:

  Jag gillar också Maggie Stiefvaters sätt att skriva, älskar hennes böcker! ^^

 8. Det jag läst av Stiefvater och Rice har jag gillat 🙂

 9. annelie skriver:

  Maggie Stiefvater har jag nog nämnt förut att jag vill läsa, och de planerna har jag fortfarande! Ser verkligen fram emot Raven Boys 😀

 10. Lottens Bokblogg skriver:

  Just ja. Jeanette Winterson hade jag nog nästan kunnat ha med 😉

 11. Mia Eggimann skriver:

  En del du nämnde har jag inte läst ännu men tänkt, men man blir så sugen på så MÅNGA böcker ju.
  Mia

 12. Lexie läser skriver:

  Intressanta val:)

  Var gärna med och delta i min tävling som du hittar till här: http://www.lexielaser.org/2013/10/tavla-och-vinn-fint-pris-hos-bokii.html

 13. Är ju väldigt förtjust i vampyrer överlag, men har svårt för Rice som räknas som drottningen av genren. Alldeles för filosofiskt för mig…

 14. Dödsritten är min favvis av Stiefvater. För det var väl hon som skrev den? – blev plötsligt nervös. 🙂

 15. Har Kodnamn Verity liggande som e-bok i mobilen. Börjar bli riktigt intresserad av att läsa den! Önskar jag hade en läsplatta bara.

  Har inte läst något av de andra heller men du får mig onekligen att bli intresserad!

 16. Okända författare för mig.
  Jag har läst en bok av Maggie Stiefvater men det var inget jag fastnade för.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.