Nu är NaNoWriMo över

Jag vet inte om en mikropaus hjälpte, men det har i alla fall gett mig chansen att skriva klart på NaNoWriMo och läsa det som skulle läsas till Les Mis cirkeln. Och så fick jag ju börja titta på Arkiv X också…

2013-Winner-Square-Button

Under fredagen låg jag på 43’418 ord och det var meningen att jag skulle ligga på 48’333 ord. I slutet av dagen gjorde jag det. Under lördagen gick det desto trögare, men jag lyckades till sist få ihop mina 50’000 ord.

Det här är mitt fjärde NaNoWriMo och första året som jag är med som rebell. Tille en början insåg jag inte att jag var rebell, men detta år gick det ju ut på att jag skulle skriva om och redigera en tidigare roman och inte skriva nytt. Spännande var det. Upptäckte att jag i och med mina omskrivningar har skapat ett litet plot hole som jag måste gnugga geniknölarna för att komma på hur jag ska lösa.

Att skriva om en roman som ligger i redigeringsfasen är dock inte något som jag rekommenderar för just NaNoWriMo. Under novembermånad ska du ju skriva så många ord som möjligt, vilket rimmar illa med redigeringens motto om att ta bort onödigt material. Jag kom på mig själv med att skriva om vissa scener som jag kommer att ta bort, därför att de tillför absolut ingenting av värde till handlingen. Då känns det surt att ens ha arbetat med dem.

Jag vet inte varför årets NaNoWriMo har varit så tuff. Kanske beror det på att jag i vanliga fall inte får mina examinationer under NaNoWriMo, utan efter att det har slutat. Kanske beror det på att jag normalt sett inte har så många skriftliga uppgifter att lämna in. Men tufft har det varit. Nästa år befinner jag mig nog mitt uppe i kandidatuppsatsen i november, så jag kommer nog inte att delta i NaNoWriMo 2014.

Nu är december här och då tar jag lite skrivpaus i någon vecka.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar på Nu är NaNoWriMo över

  1. Freja skriver:

    Du lyckades! Fantastiskt bra jobbat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.