Nytillskott i januari 2023

Jag inledde året med en tur upp till biblioteket, då jag hade reserverat några böcker:

De jag hade reserverat var Skäl att fortsätta leva av Matt Haig och Helvetet jag kallade kärlek av Lena Bivner. Maurice av E. M. Forster var ett impulslån, då de råkade ha den stående på display och jag varit nyfiken på den ett tag. Det måste ju ändå vara bättre att impulslåna än impulsköpa? 😉 De andra två har jag tänkt låna ett bra tag, så nu blev det av.

Jag köpte också en bok av en tjej på Facebook, som kom i början av vecka 1:

De sju systrarna av Lucinda Riley är första delen i serien vid samma namn. Jag fick sjätte delen i julklapp, så jag behöver låna och leta rätt på övriga delar i serien.

Tanken var att vi skulle ha åkt till min morfar på julafton och utbytt presenter. Men en släng Covid gjorde att han var försatt i isolation och vi också var tämligen däckade. Det blev inte julklappsbyte förrän i trettondagshelgen. Då fick jag en liten bok av honom:

Skissa av Sarah Nesbitt är en guide till hur man fångar snabba, vardagliga ögonblicksbilder med papper och penna. Det är svårare än man kan tro.

Hunden behövde också göra ett välbehövligt besök hos frisören. Medan hon var där, drev jag omkring en stund. I vanlig ordning hamnade jag inne på Stadsmissionen och hittade två böcker:

Jag hittade då Lasher av Anne Rice och Blonde av Joyce Carol Oates. Nu behöver jag bara hitta The Witching Hour, så har jag hela Anne Rice serie om The Mayfair Witches.

Jag gjorde senare i månaden också en secondhandturné med mina föräldrar. Det var inte meningen att jag skulle köpa böcker, men det gjorde jag ändå:

  • Ställ ut en väktare av Harper Lee
  • Ivanhoe av Walter Scott
  • När ljungen blommar av Rosamunde Pilcher
  • Älskade syster av Joyce Carol Oates (jag har läst två böcker av Oates som jag har avskytt, så varför har jag gått och köpt två böcker av henne nu i januari?)
  • September av Rosamunde Pilcher (jag hade ett ex sedan tidigare, men det såg ut som om mössen hade varit på det och då kändes det bra att kunna hitta ett nytt i bättre skick)

Jag avslutade januari med en tur till biblioteket igen för att lämna igen böckerna jag tidigare lånat, och hämta ut mina nya reservationer:

  • Stormsystern av Lucinda Riley
  • Kassandra av Christa Wolf

Jag lånade också en e-bok:

Egentligen hade jag reserverat De förlorade minnenas ö av Yoko Ogawa som fysiska bok. Men trots att det var den bok som det fanns flest exemplar av, hade reservationen inte anlänt i slutet av veckan när jag hämtade de andra. Då avbröt jag reservationen och lånade den så här istället. Jag orkar inte ränna upp till stan hur mycket som helst.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.