Sätt att marknadsföra sina böcker till bloggare

Bra sätt:

Mejla. Skriv vad boken handlar om/vad du klassar den som/allmänt om boken. Lite om dig själv, om så är relevant. Fråga om jag är intresserad så att du kan skicka ett ex av boken (min personliga preferens när det gäller författare som tar kontakt med mig). Oombedda böcker läses i mån av tid/intresse/huruvida jag upplever att filen är läsvänlig (eftersom det oftast då är PDF-filer som mejlas över).

Fruktansvärt dåligt sätt:

Lämna sju identiska kommentarer, fast med olika namn och mejladresser, om att du har läst en ”fantastisk” bok. Enda anledningen till att jag vet att detta har hänt är för att jag regelbundet kollar mitt spamfilter. Du uppfattade saken rätt: programmet har klassat dig som spam. Och jag kan inte påstå att jag säger emot det.

Detta sätt är garanterat att få mig att inte bara aldrig vilja läsa din bok, jag vill aldrig läsa dig som författare heller.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i okategoriserad och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

10 svar på Sätt att marknadsföra sina böcker till bloggare

  1. Lottens Bokblogg skriver:

    Couldn’t agree more 😉

  2. Jag tror jag har fått samma som du har fått, och det är helt klart ett sätt att få mig att backa långt, långt bort!

  3. Gia - Bokfrossa skriver:

    Vi har nog alla blivit påhälsade av den där… Fastnade i mitt spamfilter med och jag blir så anti att den författarens böcker är de sista jag skulle vilja läsa.

  4. Ewa K skriver:

    Kollar så gott som aldrig mitt spamfilter. Där finns säkert mycket smått och gott :). Vill helst själv välja vad jag ska läsa och recensera.

    • C.R.M. Nilsson skriver:

      Jag kollar mitt spamfilter ofta eftersom det nästan alltid är någon legitim kommentar som har hamnat där.

      Jag vill också helst själv välja vad jag ska läsa och recensera, därav att jag ser helst att folk tar kontakt med mig först. Tycker det är snudd på jobbigt när folk spontanskickar sina böcker till mig.

  5. [Anna] skriver:

    Har oxå fått från den där författaren, jag backade lååångt bort!! Sen att man tror att man kan marknadsföra sig på det sättet är skrämmande, troligt vi vill köpa en bok efter det där! Usch!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.