Sista skottet av Niklas Krog

Sista skottet av Niklas Krog

Författare: Niklas Krog
Serie: Turk & Ayla, #3
Förlag: B. Wahlströms (2011)
Antal sidor: 200 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Mattias är nervös över att åka på sitt första ABC-läger. Helst skulle han vilja slingra sig ur det, men hans mamma tänker inte låta honom göra det. Mest nervös av allt är han över att ett gäng tjejer från Akropol ska med på lägret. En av dem är Ayla. Ayla, som han har försökt glömma efter det som hände. Men det går inte. Och nu ska de vara tillsammans i en vecka. Men det blir inte som de har tänkt sig. Chanserna att vara ensamma och reda ut sina känslor för varandra är försvinnande få. Dagarna (och nätterna) fylls med basket, bus och kompisarna är vid deras sida hela tiden. Hur ska det gå för dem?

Sista skottet avslutar berättelsen om Turk och Ayla. I vanlig ordning har det skett förvecklingar, denna gång utanför det läsaren känner till. Så när boken börjar talar de av någon anledning inte med varandra. Genom återblickar får vi veta vad det är som har skiljt dem åt.

Annars är Sista skottet en sådan där mysig bok, som egentligen passar bäst att läsa på sommaren. En bok fylld med ungdomlig energi och de där stora känslorna man har som tonåring. Samtidigt som det finns tid för lek och bus. Det är underhållande och nostalgiskt att läsa dessa böcker.

Med Turk och Ayla har Niklas Krog lyckats skapa två karaktärer som engagerar och berör. Sista skottet känns knuten till sin tid, där i 2010-talet, och mycket av problematiken och språkbruket kanske inte känns igen av dagens tonårige läsare. Men det sätter fingret på en problematik som fanns då, utan att ge avkall på att leverera en värmande, romantisk berättelse. Samtidigt som basketen förstås gör att boken även blir spännande.

Sista skottet är ett trevligt avslut på en trevlig serie. Jag är glad att jag till sist tog tag i att läsa den.

Betyg 4: Gillade den verkligen.

Andra delar i serien

Ingen rädsla (recension)

Turk & Ayla (recension)

Sista skottet

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.