Turk & Ayla av Niklas Krog

Turk & Ayla av Niklas Krog

Författare: Niklas Krog
Serie: Turk & Ayla, #2
Förlag: B. Wahlströms (2010)
Antal sidor: 203 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Det svar Mattias, alias Turk, får från Ayla är kanske inte vad han hade hoppats på: ”Du är svenne och jag blatte. Fatta det.” Men egentligen har hon ju rätt. De är från fruktansvärt olika bakgrunder. Deras enda gemensamma nämnare är kärleken till basketen. Men han kan inte sluta tänka på henne. Och hon kan inte sluta tänka på honom. Kanske går det att överbrygga klyftan? Sakta försöker de närma sig varandra och förstå detta, så olikt något annat som de har känt.

Turk & Ayla var en av de böcker jag införskaffade när en Bokiabutik hade utförsäljning inför att butiken skulle läggas ned. Då det är andra delen i trilogin, och jag saknade ettan, har den blivit liggande länge i hyllorna och samlat damm.

Första boken, Ingen rädsla, bjöd på en glad överraskning i och med att den var så pass spännande. Dessvärre börjar inte Turk & Ayla lika spännande. Det är mest segt och trevande, när Mattias och Ayla försöker pussla ihop vad för slags relation de har och vad de vill ha. Känslorna är sådär stora som de bara kan vara i tonåren, men det blir inte särskilt intressant läsning.

Det är inte förrän basketen återigen börjar ta plats i Turk & Ayla som det äntligen känns som om det händer något. Sporten blåser liv i berättelsen, fyller den med en välbehövlig fart och fläkt. Basketen är också nyckeln till deras relation. Det är genom matcherna de börjar förstå varandra och kunna visa för omvärlden att de är intresserade av varandra. Så även om basket personligen inte är min favoritsport, så skildrar Niklas Krog kärleken till sporten på ett sådant medryckande vis att läsaren inte kan hjälpas annat än att ryckas med i spänningen.

Turk & Ayla har något av en mellanbok över sig, men rycker upp sig mot slutet.

Betyg 3: Gillade den.

Andra delar i serien

Ingen rädsla (recension)

Turk & Ayla

Sista skottet

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.