Tematrio: Bokreafynd

Tematrio

I veckans tematrio vill Lyran att vi ska berätta om tre reafynd från årets eller något tidigare års rea!

Jag tänkte berätta om tre fynd från i år, och inte samma tre som jag nämnde i förra veckans jerka.

1. Vi kom över havet av Julia Otsuka handlar om en grupp japanska kvinnor som reser till USA för att gifta sig. Men det är inte männen från fotografierna de fått som möter dem och de måste lära sig en helt ny kultur. Jag är väldigt sugen på den här och har varit det sedan den kom förra året.

2. Ru av Kim Thúy är denna författares debut: en självbiografisk roman som rör sig med egen logik från hennes tidiga liv i Sydvietnam till livet senare i Montreal. Det här är en författare som jag är väldigt nyfiken på, så det ska bli spännande att läsa den.

3. Jag ringer mina bröder av Jonas Hassen Khemiri handlar om Amor, som irrar omkring i Stockholm efter att en bil har exploderat. Han måste bete sig maximalt normalt. Jag har inte läst något annat än krönikor av Khemiri tidigare, men den här boken är jag väldigt sugen på.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

6 svar på Tematrio: Bokreafynd

  1. Fokus på vackert språk med andra ord, me like! Har Ru hemma men efter att ha läst Man av henne vill jag dra ut på det, så vackert språk! Vi kom över havet är lika fantastisk den, lärorik dessutom!

  2. Monika skriver:

    Jag har inte läst något av Jonas Hassen Khemiri, men filmen Ett öga rött (heter den va?) och jag var inte alldeles glad i den.

  3. Khmeri borde jag ta upp igen, gillade hans ett öga rött.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.