The Demon’s Surrender

Innehåller spoilers för tidigare delar i serien.

the demon's surrender

Författare: Sarah Rees Brennan
Serie: The Demon’s Lexicon, #3
Förlag: Margaret K. McElderry Books (2012)
Antal sidor: 400 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Sin har alltid levt för trollmarknaden och är dess självklara arvtagare. Hon är en dansare säker på sin plats. Men nu ligger marknaden i krig med magikerna och hennes plats är osäker. När hon blir förvisad från marknaden tvingas hon slå sig samman med Nick och Alan. Alan som hon alltid har avskytt. Alan är nu märkt av en magiker och kan torteras när magikern så önskar. När Sin ser hur Alan kämpar för att skydda demonbrodern som han älskar, börjar hon se honom i ett annat ljus. När Alan blir besatt av en demon för att straffa Nicks olydnad, så kan Sin bara hjälplöst se på medan pojken hon har kommit att älska förgörs. Ingen kan återvända från en besittning, någonsin. Men ingen annan har en demon som bror. Hur långt är Nick villig att gå för att rädda Alan? Och vad kommer det att kosta dem alla?

I The Demon’s Surrender lämnas synvinkeln över till Cynthia, mest känd som Sin, en karaktär som befunnit sig lite i utkanten av de tidigare böckerna. Jag tycker mycket om hennes röst och henne som karaktär, och faktiskt lite att hon står utanför händelserna. Vi som läsare förstår ofta vad som pågår mellan bröderna Ryves bättre än vad hon gör eftersom vi har varit med längs hela vägen.

Däremot känns handlingen i The Demon’s Surrender lite plottrig. Vi har dels den stora övergripande som har med bröderna Ryves och magikernas Cirkel att göra, dels att Mae och Sin tävlar över vem som ska bli den nya ledaren för trollmarknaden. Lägg därtill den spirande romansen mellan Alan och Sin och det känns som om ingen tråd riktigt får den uppmärksamhet den förtjänar. Det känns som om Sarah Rees Brennan vill knyta ihop säcken, men inte riktigt vet hur hon ska åstadkomma det. Känslan är att det hela blir lite väl enkelt och forcerat.

Men trots att The Demon’s Surrender är den svagaste delen i trilogin, så är jag fortfarande förälskad i den här världen och de här karaktärerna. Jag längtar efter att få läsa om!

Andra delar i serien

The Demon’s Lexicon (recension)

The Demon’s Covenant (recension)

The Demon’s Surrender

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.