The Good Place, säsong 4

Innehåller spoilers för tidigare säsonger.

The Good Place, säsong 4

Skapare: Michael Schur
Skådespelare: Kristen Bell, William Jackson Harper, Jameela Jamil, Manny Jacinto, Ted Danson, D’Arcy Carden
Produktionsår: 2019-2020
Säsong: 4
Antal avsnitt: 13
Längd: 329 minuter

Ellinor och gänget ska försöka bevisa för Domaren människor är kapabla till förändring och bättring. Men när de startar upp sitt nya Grannskap visar det sig att människorna demonerna har valt ut åt dem är allt annat än lätta. Dessutom saknar Ellinor Chidi, som gett upp sina minnen för att inte skada experimentet. Mycket går snett, men en hel del går rätt. Frågan är om gänget kommer lyckas rehabilitera sina människor. Men kommer det också att vara tillräckligt för att rädda mänskligheten?

The Good Place var den första serie jag såg på Netflix och jag föll pladask för den. Den innehåller den perfekta blandningen humor, allvar, älskvärda karaktärer och filosofi för att det ska bli riktigt beroendeframkallande. Därför har det varit riktigt irriterande hur segt Netflix har varit med att få in de senare säsongerna. När jag fick en notis om att fjärde säsongen skulle komma, släppte jag allt för att se den.

Det är alltid nervöst med avslutande säsonger. Kommer det sluta värdigt (Supernatural) eller stjälpa allting (Lucifer)? The Good Place sista säsong är spretig, men det fungerar. Den knyter ihop karaktärernas utveckling på ett elegant sätt, och ger utrymme för deras fantastiska vänskap. Det är vänskapen och relationerna som verkligen har burit den här serien genom sin magnifika bana.

Jag brukar ha svårt för komediserier. Men jag älskar verkligen The Good Place. Jag älskar hur de har tolkat livet efter detta, gjort det till något eget, och hur serien utmanar våra föreställningar kring hur livet ska vara. Detta blir mer uppenbart när de börjar utforska det goda stället, himlen, bara för att komma fram till att perfektion blir väldigt trist i längden.

Om du letar efter en riktigt bra tv-serien, med fantastiska karaktärer, humor och en tankeprovocerande handling, då tycker jag verkligen att du ska se The Good Place. Den håller hela vägen från början till slut.

Betyg 5: Den var fantastisk!

Tidigare säsonger

Säsong 1 (recension)

Säsong 2 (recension)

Säsong 3 (recension)

Säsong 4

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på The Good Place, säsong 4

  1. Pingback: Månadsrapport: Oktober 2021 - C. R. M. NilssonC. R. M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.