The Good Place, säsong 3

Omslagsbild The Good Place, säsong 3

Skapare: Michael Schur
Skådespelare: Kristen Bell, William Jackson Harper, Jameela Jamil, Manny Jacinto, Ted Danson, D’Arcy Carden
Produktionsår: 2018-2019
Säsong: 3
Antal avsnitt: 12
Längd: 271 minuter

Våra fyra vänner befinner sig åter i livet och är tillbaka på jorden, utan ett minne av vad de har gått igenom tillsammans. Nära-döden-upplevelser återförenar Eleanor och Chidi. Michael tänjer på reglerna för det nya experimentet. Snart är alla människor återförenade i Australien, där de genomgår ett experiment i Chidis regi. Det dåliga stället kan förstås inte låta saken bero. Domaren kommer heller inte bli nådig när hon upptäcker vad Michael och Janet har gjort. Samtidigt är det något som känns så oerhört skevt med systemet, men de kan inte riktigt sätta fingret på det…

The Good Place har snabbt seglat upp och blivit en av mina favorit tv-serier sedan jag upptäckte den förra året. Det enda jag inte riktigt gillar är hur karaktärerna förlorar minnet nästan alltid i slutet av en säsong, så att de får börja om på en ny kula. All personlig utveckling raderas. Men det är intressant hur de alltid hittar tillbaka till varandra och utvecklas i rätt riktning fast på olika vis.

För att vara en komedi, innehåller The Good Place ett stråk av allvar som gör serien väldigt fängslande. På ett underhållande vis utforskar den frågor som vad det innebär att vara god eller ond, vad som motiverar våra handlingar, och så vidare. I djupet är det en filosofisk serie. Ett ögonblick som drabbade mig var när de illustrerade hur mycket mer komplext det är att vara människa idag, att det finns så många fler variabler att ta hänsyn till.

The Good Place fortsätter att hålla en oerhört hög klass: rolig, tänkvärd, beroendeframkallande. Kan inte säsong 4 släppas nu på störten? Eller vänta, jag vill inte att det ska vara över riktigt än.

Betyg 4: Gillade den verkligen.

Andra delar i serien

Säsong 1 (recension)

Säsong 2 (recension)

Säsong 3

Säsong 4

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på The Good Place, säsong 3

  1. Pingback: Månadsrapport: Mars 2020 - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.