Lucifer, säsong 6

Innehåller spoilers för tidigare säsonger.

Skapare: Tom Kapinos
Skådespelare: Tom Ellis, Lauren German, Lesley-Ann Brandt
Produktionsår: 2021
Säsong: 6
Antal avsnitt: 10
Längd: 530 minuter

Lucifer har besegrat sin tvillingbror Michael och vunnit Himlens tron. Men nu är han märkligt tveksam till att ta sig an rollen som Gud. Vad innebär det egentligen att vara Gud? Han utforskar mer vad det innebär att bry sig om mänskligheten. Men när en mystisk ung flicka dyker upp under det befängda påståendet att hon är hans dotter, en dotter han tydligen övergett, börjar saker och ting ställas på sin ända. Kanske är inte det viktigaste att bli Gud. Kanske är det viktigaste att ta reda på vad som pågår.

Från den stund jag ser trailern för sjätte säsongen av Lucifer, är mina förväntningar riktigt låga. Och att det verkar som att de har knyckt mer än lovligt från Supernatural. Kanske är det därför som de lyckas bli överträffade. Visserligen vet jag inte riktigt vad jag tycker om att de går tillbaka på saker som de etablerade i säsongen innan, men det börjar sedan riktigt bra.

Visst att säsongen är mer än lovligt spretig, men de har sneglat och sett vad Supernatural gjorde rätt med sin sista säsong. De knyter an till hur det hela började och vi får återse karaktärer från de tidigare säsongerna. Att se Lucifer försöka lära sig bry sig om mänskligheten är fantastiskt. Bland det bästa den här serien har åstadkommit.

Enter Rory. Jag blir lite irriterad på att man väljer att slänga in en okänd dotter i sista säsongen och är väl inte förtjust i den biten till att börja med. Men så småningom tinar jag. Jag tycker om relationen som växer fram mellan henne och Lucifer, men också utvecklingen i relationen mellan Lucifer och Chloe. På det hela kände jag mig riktigt nöjd med denna sista säsong.

Men när jag kommer fram till det sista avsnittet, börjar något knytas i magen på mig. Nej, tänker jag, inte kan de väl göra det igen? Förstöra en i övrigt bra säsong genom sista avsnittet? Jo, kära läsare, det kunde de allt. Det sista avsnittet kastar ut allt vad det gäller karaktärsutveckling genom fönstret, ignorerar den resa som Lucifer har genomgått, som Amenadiel har genomgått, och gör en del av de saker som skett i säsongen fullständigt onödiga. Plus att de stjäl mer än lovligt från säsongsfinalen av Supernatural. Det inte bara förstör säsongen – det försurar mitt minne av hela serien. Jag är jävligt bitter.

Så, nej, det här var ingen lyckad serieavslutning i mina ögon. Jag vet inte om jag någonsin kommer kunna se om Lucifer.

Betyg 4: Gillade den verkligen.

Säsonger

Säsong 1 (recension)

Säsong 2 (recension)

Säsong 3 (recension)

Säsong 4 (recension)

Säsong 5 (recension)

Säsong 6

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Lucifer, säsong 6

  1. Pingback: The Good Place, säsong 4 - C. R. M. NilssonC. R. M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.