Lucifer, säsong 4

Kan innehålla spoilers för tidigare säsonger.

Omslagsbild Lucifer, säsong 4

Skapare: Tom Kapinos
Skådespelare: Tom Ellis, Lauren German, Lesley-Ann Brandt
Produktionsår: 2019
Säsong: 4
Antal avsnitt: 10
Längd: 479 minuter

Efter att sanningen om Lucifer har uppenbarats för Chloe, kämpar hon med att komma tillrätta med hans djävulska sida. En fader McKinley påstår sig kunna hjälpa henne, men har sin egen agenda. En profetia gör nämligen gällande att när djävulen vandrar på jorden och hittar sin första kärlek kommer stor ondska släppas fri. När Eve, Lucifers första flickvän, dyker upp tycks profetian vara på väg att uppfyllas. Samtidigt får Amenadiel och Linda oväntade nyheter som kommer att förändra deras relation. Vad som håller på att hända med Lucifer är dock mer oroväckande. Han genomgår stora förändringar.

I säsong 4 av Lucifer har Netflix tagit över spakarna, vilket leder till att man kan ta ut svängarna lite mer. Man flörtar också en hel del med Supernatural i denna säsong, både storymässigt och visuellt. I mångt och mycket har serien behållit sin humor och charm, även om den börjar bli mindre av en deckarserie med övernaturliga inslag.

Jag vill gilla säsong 4 mer än vad jag gör. Tom Ellis gör verkligen ett suveränt jobb i denna säsong. I föregående säsong kom de underfund med att änglar också har fri vilja, att deras uppfattning om sig själva påverkar deras förmåga. Här utforskas vad som händer när Lucifers inre självhat påverkar även hans fysiska manifestation. Det är gripande och hjärtskärande stundtals.

Men jag vet inte, riktigt. Det är lite ojämnt. Dessutom känns just linjen med att Amenadiel och Linda ska bli föräldrar åt en liten halvängelbebis lite trött och oinspirerad. Också det här velandet fram och tillbaka med huruvida Lucifer och Chloe ska bli ett par eller inte. Skärp er nu, manusförfattare, ni har hållit på så här sedan säsong 1, praktiskt taget. De tar ett steg framåt för att bli ihop och sedan typ fyra bakåt för varje försök.

Vi får några nya karaktärer i denna serie. Graham McTavish, som spelar fader McKinley, är riktigt lysande på att spela obehaglig, vilket han gjorde även i Outlander. Inbar Lavi lyckas porträttera Eve på ett charmerande såväl som riktigt irriterande vis. Jag är lite nyfiken på i vilken riktning de tänker föra den här karaktären (gärna rakt in i Maze armar, tack.) Även gamla vana karaktärer, som Kevin Alejandros Dan, får genomgå karaktärsutveckling. Dan befinner sig på en mörk plats sedan Charlottes död och hans resa ned i mörkret porträtteras utmärkt.

Även om jag vill gilla säsong 4 mer än vad jag gjorde, tycker jag att Lucifer håller på att föras i en spännande riktning i Netflix regi.

Betyg 3: Gillade den.

Andra delar i serien

Säsong 1 (recension)

Säsong 2 (recension)

Säsong 3 (recension)

Säsong 4

Säsong 5

Säsong 6

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.