Lucifer, säsong 3

Omslagsbild Lucifer, säsong 3

Kan innehålla spoilers för tidigare säsonger.

Skapare: Tom Kapinos
Skådespelare: Tom Ellis, Lauren German, Lesley-Ann Brandt
Produktionsår: 2017-2018
Säsong: 3
Antal avsnitt: 26
Längd: 1118 minuter

Lucifer vaknar upp i öknen och har fått tillbaka sina vingar. Vem är det som har kidnappat honom och hur har hans Far åstadkommit detta? Samtidigt får Chloe en ny chef hos polisen, Marcus Pierce, som är mycket beryktad. Och kanske inte allt vad han verkar vara. Ett kriminellt geni, Sinnerman, kommer till Los Angeles och Lucifer blir alltmer övertygad om att denne är svaret på gåtan bakom hans vingar. Charlotte Richards återvänder, djupt traumatiserad av sin saknade tid och minnen av helvetet. Maze kämpar med att vara en demon i människovärlden

Jag hade höga förväntningar på tredje säsongen av Lucifer, men tyckte ärligt talat att de första avsnitten av säsongen var pinsamt dåliga. Det är inte förrän i avsnitt sju, Off the Record, som säsongen börjar att ta sig. Här dyker Lindas exman upp och ställer till bekymmer bakom kulisserna.

Problemet med säsong 3 tror jag är att den är för spretig. När jag skulle försöka sammanfatta vad den handlade om, insåg jag att det var väldigt mycket trådar att hålla reda på. Dessutom är den längre än sina föregångare och manusförfattarna klarar tyvärr inte av att hålla kvaliteten genom tjugosex avsnitt. Om vi tar Tom Welling, som porträtterar Marcus Pierce i denna säsong, så har han en intressant storyline en bit av vägen, som sedan fram emot slutet urartar totalt. Däremot är Charlotte Richards redemption arc riktigt fängslande.

Jag är glad att jag inte följde Lucifer när serien hotades av nedläggning. Om jag hade blivit erbjuden det där slutet, då hade jag nog varit redo att starta ett upplopp. För att inte nämna hur de slängde på två avsnitt som de inte hade sänt tidigare på slutet av säsongen, som egentligen inte gav någon som helst avslut. Faktum är att det kändes som om det fanns en anledning till att man inte hade valt att sända dem tidigare.

Säsong 3 av Lucifer var fruktansvärt ojämn, med höga toppar och djupa dalar. Det ska bli spännande att se hur Netflix tacklar serien istället.

Betyg 3: Gillade den.

Andra delar i serien

Säsong 1 (recension)

Säsong 2 (recension)

Säsong 3

Säsong 4

Säsong 5

Säsong 6

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Lucifer, säsong 3

  1. Pingback: Månadsrapport: November 2020 - C. R. M. NilssonC. R. M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.