Lucifer, säsong 1

Omslagsbild Lucifer, säsong 1

Skapare: Tom Kapinos
Skådespelare: Tom Ellis, Lauren German, Lesley-Ann Brandt
Produktionsår: 2016
Säsong: 1
Antal avsnitt: 13
Längd: 546 minuter

För tusentals år sedan förvisades ängeln Lucifer från Himlen. Han sattes att härska över helvetet och de fördömda själar som huserar där. Tills nu. Nu har han tagit sig en semester och sin tillflykt till Los Angeles, där han driver en lyxig och sensuell nattklubb. När en gammal bekant mördas mitt framför ögon på honom, slår han sig samman med kriminalaren Chloe Decker för att straffa de skyldiga. Lucifers förmågor eller charm biter inte på Chloe, vilket fascinerar honom. Samtidigt tycks han bli dödlig kring henne. Samtidigt som han försöker lösa mysteriet med henne, försöker hans broder Amenadiel övertala honom att återta sin rättmätiga plats som Helvetets härskare.

Jag har velat se Lucifer i flera år. Något som bara har spätts på av att en av medlemmarna i min bokcirkel är väldigt förtjust i serien och varmt rekommenderat den. Inledningsvis blir också jag mycket charmad. Det finns en underhållande blandning av humor och magi som gör serien beroendeframkallande. Jag har dessutom alltid genom åren varit svag för osannolik-person-blir-konsult-åt-polisen-tropen. Att Djävulen själv skulle börja lösa brott är ju därför som upplagt för att jag ska gilla.

Men under en period i mitten av säsong 1 upplever jag Lucifer som lite tjatig. Visst att Tom Ellis är sexig som Lucifer, men den här enorma lockkraften på kvinnor blir snart tråkig och sexistisk. För att inte nämna de uttjatade skämten när han försöker att få till att ligga med Lauren Germans Chloe Deckor.

Det är inte förrän framemot slutet av säsongen som serien tar sig igen. Lucifer vågar då bli lite mörkare, ta reda på varför det egentligen var Lucifer lämnade helvetet. Hur han ser sig själv i rollen som mörkrets herre. Eller snarare hur trött han är på att alla skyller sin ondska på honom, när han aldrig tvingar någon att göra något.

Lucifer är visserligen en underhållande serie, men den blir något tjatig i mitten för att ta sig fram emot slutet. Jag ska ge ytterligare säsonger en chans.

Betyg 3: Gillade den.

Andra delar i serien

Säsong 1

Säsong 2

Säsong 3

Säsong 4

Säsong 5

Säsong 6

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Lucifer, säsong 1

 1. Lena skriver:

  Vi har kikat ända fram till de senaste delarna som släppt och vi gillar Lucifer riktigt mycket.

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag har ju bara hunnit till säsong 2 än så länge, men tyckte att den lyfte ordentligt i andra säsongen 🙂 I oktober kommer nog Lucifer få stå tillbaka till förmån för The Haunting of Bly Manor som släpps imorgon.

 2. Pingback: Lucifer, säsong 2 - C. R. M. NilssonC. R. M. Nilsson

 3. Pingback: Lucifer, säsong 3 - C. R. M. NilssonC. R. M. Nilsson

 4. Pingback: Lucifer, säsong 4 - C. R. M. NilssonC. R. M. Nilsson

 5. Pingback: Lucifer, säsong 6 - C. R. M. NilssonC. R. M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.