The Librarians, säsong 4

Kan innehålla spoilers för tidigare säsonger.

Omslagsbild The Librarians, säsong 4

Skapare: John Rogers

Skådespelare: Rebecca Romijn, Christian Kane, Lindy Booth, John Harlan Kim, John Larroquette

Produktionsår: 2017-2018
Säsong: 4

Antal avsnitt: 12

Längd: 506 minuter

Efter att Charlene har valt att träda över till den andra sidan, har den sista av Bibliotekets ankare försvunnit från det dödliga planet. Biblioteket är därmed inte förankrat i vår verklighet, utan riskerar att bege sig iväg till en annan dimension och därmed ta all världens kunskap med sig. Det enda alternativet är att Eve Baird och Flynn Carson genomgår en förankringsceremoni, vilket innebär att de skulle bli odödliga. Men när det visar sig att Flynns första väktare, Nicole Noone, fortfarande är i livet börjar Flynn tvivla på biblioteket. När tvedräkten sprider sig bland bibliotekarierna står Biblioteket kanske inför sitt största hot någonsin…

När en tv-serie går in i sin sista säsong hoppas man ju alltid på något spektakulärt. Ett värdigt avslut. Därför är det synd att den fjärde säsongen av The Librarians känns så planlös och splittrad. Det tar tid innan jag inser vad den övergripande handlingen egentligen är, därför att den är så svår att ta på. Det känns som om säsongen är uppbyggd av fristående avsnitt och sedan kommer serieskaparna på att de behöver något som knyter samman hela säsongen.

Dock är de två sista avsnitten i serien, And the Trial of One och And the Echoes of Memory, riktigt fantastiska. I det första ställs våra tre bibliotekarier mot varandra, då det påstås kunna bara existera en enda bibliotekarie. I det sista avsnittet förs vi till en grå, dyster värld där Biblioteket aldrig har funnits och där Eve tvingas försöka hålla sig fast vid de minnen hon har av denna fantastiska plats.

Utöver detta finns det självfallet andra bra avsnitt. Även om And the Steal of Fortune är uppenbart plagierat från ett avsnitt av Angel så är det ett riktigt bra, spännande avsnitt där kasinokunder inte bara blir av med sina pengar, utan också sin tur. And the Christmas Thief är kanske ett litet ostigt julavsnitt, men jag är svag för Ezekiel Jones och tycker om att få veta mer om hans bakgrund. Likaså blir jag förtjust i det Cassandracentriska avsnittet And the Hidden Sanctuary, där hon börjar tvivla på sin förmåga som bibliotekarie. Hon bosätter sig i USA:s säkraste stad, som dock visar sig bära på sina egna hemligheter. Även kroppsbytaravsnittet And Some Dude Named Jeff är riktigt bra, där Jenkins vaknar upp i en tjugoårig nörds kropp och tvingas ta sig tillbaka till biblioteket.

Även om denna fjärde och sista säsong av The Librarians var något av en besvikelse, så har den tillräckligt med bra avsnitt för att leda till ett gott betyg.

Betyg 4: Gillade den verkligen.

Andra delar i serien

Säsong 1 (recension)

Säsong 2 (recension)

Säsong 3 (recension)

Säsong 4

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på The Librarians, säsong 4

  1. Pingback: Månadsrapport: Juni 2020 - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.