Tio böcker som funnits i min TBR-hög sedan innan jag började blogga

Topp Tio Tisdag

Det är riktigt tungt att stiga upp på morgnarna just nu. Jag vaknar upp och känner mig helt genomförkyld, men så fort jag har varit uppe en stund så piggar jag på mig. Förhoppningsvis är det inte bara inbillning, utan mitt svar för veckans Top Ten Tuesday är begripligt formulerat. Veckans tema är Ten Books That Have Been On Your Shelf (Or TBR) From Before You Started Blogging That You STILL Haven’t Read Yet. Det är dags för dåliga samveten…

Japan: Makt och tanke av Lars Vargö önskade jag mig i julklapp och fick, men jag har inte läst den fastän det är en hel del år sedan. Dåligt samvete på den.

Kinas historia av Hans Hägerdal fick jag i examenspresent när jag gick ut gymnasiet, så jag har riktigt dåligt samvete över att inte ha läst den ännu.

Kringvandrare av Harald Forss köpte jag för att jag älskade hans poesi, men prosan har visst blivit stående i bokhyllan…

Spelkortsmysteriet av Jostein Gaarder är ett Myrorna-fynd, som jag köpte eftersom jag älskade hans Sofies värld. Sedan har det varit lite si och så vad jag tycker om hans övriga böcker, så den här har blivit stående.

What Came Before He Shot Her av Elizabeth George blev jag jätteglad när jag hittade på Myrorna, men trots detta så har jag inte läst den.

Den otröstade av Kazuo Ishiguro har blivit stående sedan jag köpte på mig ett gäng av hans böcker på Myrorna. Jag tycker om hans sätt att skriva, så jag förstår inte varför…

Öster om Eden av John Steinbeck köpte jag för att jag älskade Möss och människor, och så har jag läst och tyckt om en del av hans böcker sedan dess. Men den här har blivit stående i hyllan av någon anledning.

The Pelican Brief av John Grisham har stått i min bokhylla i evigheters evighet. Jag har läst en annan av hans böcker som jag tyckte oväntat mycket om, så jag borde nog läsa den här också…

Henrik VIII:s självbiografi av Margaret George är en riktig tegelsten, närmare 1000 sidor lång. Jag har läst flera av hennes andra historiska romaner och tyckt att det var bra, men det tar emot med så tjocka böcker…

Emma av Jane Austen har jag ju redan nämnt i Hett i hyllan tidigare, men de böcker av Austen jag har, de har fått stå längst bak i en hylla helt bortglömda.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

14 svar på Tio böcker som funnits i min TBR-hög sedan innan jag började blogga

 1. Lottens bokblogg skriver:

  Emma och biografin står i våra hyllor också…
  Rekommenderar John Grisham, jag har läst alla hans vuxenböcker utom den senaste.

 2. Monika skriver:

  Öster om Eden är det visserligen väldigt längesedan jag läste, men jag tyckte väldigt mycket om den. Jag tror faktiskt inte jag har läst just den boken av Grisham, men nästan alla andra. Oftast är de bra på riktigt 🙂

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Det är väl längden på Öster om Eden som avskräcker mig lite. Fast egentligen är den inte så lång, 500 sidor drygt har jag för mig, men den ser ofantligt tjock ut i hyllan XD

   Jag har läst The Client av Grisham, som jag tyckte väldigt mycket om. The Pelican Brief köpte jag nog på grund av filmen, som jag inte har sett, men som uppskattades av de vuxna i min närhet.

 3. Lena skriver:

  Emma och Möss och människor har jag köpt på mig nu på senare år. Dock inte läst ännu 🙂

 4. Kinas historia står och dammar hos mig också.

 5. MissMagic skriver:

  Det är så typiskt det där. Man är väldigt excited över en bok och så blir den stående…. Öster om Eden är en sån för mig med. Äger den dock inte men har tänkt läsa den väldigt länge. Älskar också Möss och Människor. Helt fantastisk!

 6. Cinnamon skriver:

  Jag tycker väldigt mycket om Öster om Eden. Steinbeck är en av mina favoritförfattare. Jag blev så irriterad på Emma när jag lläste den så jag övergav den. Pelikanfallet läste jag för en herrans massa år sedan, men kommer mest ihåg filmen med Julia Roberts.

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag gillar verkligen Steinbeck, så jag förstår inte att den har blivit stående.

   Överlag har jag svårt för Austen, men jag provläste lite i Emma häromdagen och tänkte att den skulle få en chans.

 7. Petra skriver:

  Den enda jag har läst här är The Pelican Brief, men det var en av mina favoritböcker när jag var yngre. Och kanske en av Grishams bästa. Hoppas du kommer att tycka om den när du läser den. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.