Veckans skörd #127

Då var det dags igen… Lite nya böcker och filmer har fått flytta in hos mig. Vissa mer permanent, andra mer tillfälligt.

Först av allt så flyttade en ny målarbok hem till mig:

inspirerandenaturbilder

Jag gillar verkligen Bonnier Faktas målarböcker, bortsett från att pappret är så tunt. Men mönstren är så avkopplande och jag älskar att bara fylla i. Som ni kan se ovan så har jag redan hunnit färglägga ett av mönstren.

Sedan har Discshop haft ett erbjudande om gratis frakt på tv-serier, så jag beställde två titlar. Den ena var slut, så det var bara denna som kom hem till mig nu i veckan:

sherlock

Jag satt som klistrad till Sherlock: The Abominable Bride när det gick på tv. Personligen tyckte jag väldigt mycket om avsnittet, även om det var lite skumt. Eller kanske för att det var skumt. Jag måste i alla fall se om det, eftersom jag var så trött när jag tittade att jag inte vet om jag hängde med till hundra procent i svängarna.

Sedan har jag varit förbi biblioteket en sväng också. När jag kom dit, lämnade jag prompt in de böcker jag hade haft hemma och gick sedan till reservationshyllan för att hämta boken. Men när jag kom fram till låneautomaten stod jag snopet där och insåg att mitt lånekort låg hemma. Som tur var löste det sig ändå och boken fick följa med mig hem:

väggen

Väggen av Marlen Haushoffer har jag varit fruktansvärt nyfiken på under en längre tid nu. Då är det ju för väl att det är ett av alternativen när vi drar till Europa nu i maj i Lyrans jorden runt-utmaning. Det ska bli spännande att se hur en bok om en kvinna som finner sig avskuren från omvärlden av en vägg faktiskt är att läsa. Idén är ju intressant.

Jag har också fått recensionsexemplar, som ni kanske har gissat av föregående inlägg:

Bildkälla: Goodreads.

Eftersom jag redan hade lagt undan kameran fick inte Lyckliga människor läser och dricker kaffe av Agnés Martin-Lugand vara med på bild. Det här är en av vårens boksläpp som jag varit mest nyfiken på, men bara första kapitlet fick mig att gråta. Recensionsdatum är nu på onsdag, så vi får se om jag hinner. Så går det när en skickar förfrågan fredagen innan… Tack, Forum!

Har du läst Väggen eller Lyckliga människor läser och dricker kaffe? Vad tyckte du i så fall?

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv, läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

6 svar på Veckans skörd #127

  1. Lena skriver:

    Sherlock-filmen köpte även vi hem alldeles nyligen. Den är väldigt bra.

  2. Lottens bokblogg skriver:

    Jag funderade på det där med Discshop men kom mig aldrig för att beställa ….

  3. Väggen är jag supernyfiken på!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.