Veckans skörd #164

Jag såg Pedro Almodóvars The Skin I Live In förra fredagen och kunde inte sluta tänka på den. Så fick jag veta att det ursprungligen var en bok och att den fanns som e-bok, vilket innebär omedelbar behovstillfredsställelse om du har lite dålig impulskontroll som moi:

Jepp, klart att jag köpte Tarantula av Thierry Jonquet dagen därpå efter att ha legat sömnlös och grubblat på filmen. Berättelserna innehåller samma grundelement, men skiljer sig en hel del åt. Jag slukade förstås den lilla kortromanen samma dag som jag köpte hem den.

Sedan har jag varit oerhört nyfiken på en annan filmatisering, som släpptes på DVD i måndags:

American Gods är baserad på Neil Gaimans bok med samma namn. Boken är inte min favorit bland Gaimans böcker, men jag har hört mycket positivt om tv-serien och förhandsbokade den således. Att jag sedan fastnade kan vi nog lugnt påstå med tanke på att jag har plöjt hela denna vecka…

Det var inte den enda filmbeställningen som gjordes:

Discshop har varje år kampanj kring Stockholm Pride. Tidigare år har jag fyllt varukorgen utan att lägga någon beställning, men i år slog jag till sist till. Tro det eller ej, men det här är när jag begränsar mig.

 • The Normal Heart utspelar sig under AIDS-krisen i New York, signerat Ryan Murphy och med flera tunga skådespelarnamn i rollistan.
 • Oranges Are Not the Only Fruit är en prisbelönt miniserie baserad på Jeanette Wintersons bok med samma namn.
 • The Rocky Horror Picture Show skrev jag om igår, men den har fattats i min egen hylla och jag kände ett behov av att äga den. Och se om den så snart som möjligt.
 • Lilting har Ben Whishaw i huvudrollen som en ung man som förlorat sin pojkvän och försöker närma sig hans kinesiska mor, trots att de inte kan förstå varandra.
 • Carol är filmatiseringen av Patricia Highsmiths klassiska roman The Price of Salt. Jag tror att det här är ett fall när berättelsen kan göra sig bättre som film än som bok.

Med andra ord så har jag sysselsättning ett tag framöver. Frågan är i vilken ände jag ska börja…

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv, läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

6 svar på Veckans skörd #164

 1. Monika skriver:

  Boken American Gods såg jag på någon rea nu i sommar, men jag klarade att stå emot 🙂

  Köper nästan inga filmer eller TV-serier alls nu. Sambon bestämde att vi skulle ha både Netflix och C More. Vem är jag att protestera mot det 🙂

 2. Annette skriver:

  The skin I live in såg jag för något eller ett par år sedan. Jag förstod inte riktigt, läste du en snarlik berättelse eller är det samma berättelse med en annan titel..?

  Kul med nya filmer. Min impulskontroll fungerade inte alls häromdagen, så jag beställde flera filmer, bland annat Sameblod och The girl with all the gifts. Men ofta lägger jag både filmer och böcker i varukorgen och sparar. Ibland blir det en beställning senare, ibland hinner jag tappa intresset 😉

 3. Lena skriver:

  Lite nytt i filmhyllan är väl aldrig fel 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.