Veckans skörd #74 Prylar

Jag vet att det här är en bokblogg och ibland en filmblogg. Den här veckan har det dock inte trillat in några böcker, men jag har köpt annat som kanske är relevant för våra intressen. Harry Potter the Exhibition innebar att jag frigjorde lite sparade pengar och gick för att köpa lite nördiga prylar.

Nu, innan ni blir helt förfärade, så kanske jag bör nämna att en del inte är ifrån i söndags, utan att jag har fått några saker när min syster har varit på utställningen tidigare under året. Hon har nämligen skämt bort mig en hel del:

hpexslytherin

Hon har köpt en Slytherinhalsduk, Slytherinslips och Slytherinpenna till mig bland annat. Mitt elevhem är antingen Slytherin (ambitiös och påhittig, det kan nog allt stämma in på mig) eller Ravenclaw (intelligens, lärande, kreativitet). Jag ville inte prova sorteringshatten av den här anledningen eftersom det var så många som uttryckte negativa åsikter om Slytherin. Någon gång ska jag sätta mig ned och formulera mig varför jag tycker det är en urbota dum idé att i en barnbok skriva att en stor grupp människor är onda bara för deras tillhörighet till denna grupp.

Min syster köpte även den här lilla söta krabaten till mig:

hpexpygmypuff

Det är en pygmy puff och jag hade inte alls föreställt mig att de såg ut så här, men söt är den allt. När jag klappar på den känns det nästan som om det är riktig päls jag tar i och det är väldigt lugnande. Jag tycker om söta saker.

Nu har vi kommit till det jag köpte för egen maskin. Bland det första jag gjorde var att plocka åt mig en utställningskatalog:

hpexutställningskatalog

Även om fotoförbudet hade upphävts när jag gick, så kände jag att jag ville ha en sådan här. Det står en del intressant i det och så är det en bra koppling till filmerna.

Jag köpte även en del kläder:

hpexhogwartshoodie

Den här Hogwarts-munktröjan har jag bott i den här veckan när jag har skrivit på min examination. Riktigt skön, riktigt mysig, riktigt varm – perfekt så här till hösten. Det är min första munktröja, faktiskt, och en finare hade jag nog inte kunnat få tag på.

hpexslytherint-shirt

Hm, Slytherin igen. Den här är också riktigt skön, men det känns inte som det är väder att använda den just nu. Jag får nog spara den till nästa sommar.

Den här saken vet jag inte riktigt vad jag ska göra med, men jag är så glad över att ha den:hpexsnapestrollstav

Det är Snapes trollstav. Jag kunde inte bara motstå, men det svåra är att ha den någonstans där jag kan visa upp den. Just nu ligger den bara i sin kartong, men jag funderar på att sno min systers idé om att när jag flyttar i framtiden även köpa ett vitrinskåp där jag kan ha lite sådana här saker.

Nu är det slut på Harry Potter-grejerna, men jag har faktiskt beställt ytterligare en pryl:

loki

Jag är väldigt förtjust i de här dockorna, men har inte ägt någon själv. Det rådde jag bot på nu i veckan när jag beställde hem Loki från Thor-filmerna. Det kommer nog bli fler sådana här i min framtid och de får nog stå över min mangahylla.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i okategoriserad och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

6 svar på Veckans skörd #74 Prylar

  1. Freja skriver:

    Det gäller att passa på och shoppa när en är på ställen som har grejor som bara går att få tag på där! Halva min garderob är från Disneyland Paris… Det har visat sig vara rätt bra kvalitet, så de varken slits eller tappar färg/form!

  2. Anna A skriver:

    Höll faktiskt igen när jag handlade och köpte bara en t-shirt variant av munkjackan plus en muggle mugg. Gick runt och hade beslutsångest länge men slutade på det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.