Bokbloggsjerka: En titel som beskriver mig

BokbloggsjerkaFredag igen och det känns skönt. Veckan har varit intensiv med mycket känslostormar och besked, så det ska bli skönt att få vila upp sig lite. Men först ut är bokbloggsjerkan. Denna vecka ställs frågan: Av böckerna i din bokhyllan, vilken titel beskriver dig bäst?

Jag tolkade det som att boktiteln skulle beskriva en, inte nödvändigtvis innehållet. Även om innehållet stämmer ganska bra också i de här fallen. Jag kunde nämligen inte välja en.

Tyst: De introvertas betydelse i ett samhälle där alla syns och hörs av Susan Cain

När jag verkligen får upp ångan så kan jag vara allt annat än tyst, men det är nog det ord som de flesta människor skulle beskriva mig med. Jag är introvert

Maggans lilla starksköra av Maggan Hägglund

Här känns både titeln och innehållet passande. Det finns mycket lycka i livet, men samtidigt många svarta dagar. Det är skönt att inte vara ensam om att ha det så.

Drunkna inte i dina känslor av Maggan Hägglund och Doris Dahlin

Jag känner väldigt starkt. Det gör att mina toppar blir väldigt höga (som att dansa runt hela förmiddagen och sjunga ”I’m So Excited” när handledaren säger att han ska skicka in godkännande för framläggning av kandidatuppsatsen), men att även mina dalar blir väldigt djupa.

Harry, a History: The True Story of a Boy Wizard, His Fans and Life Inside the Harry Potter Phenomenon av Melissa Anelli

Harry Potter-nörd, c’est moi. Den här boken gjorde mig riktigt nostalgisk.

Fangirl av Rainbow Rowell

Jag blir väldigt engagerad i saker som jag gillar och fangirlar regelbundet.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

48 svar på Bokbloggsjerka: En titel som beskriver mig

 1. Jag tyckte det var kul att botanisera i hyllorna på jakten efter den optimala titeln. Hittade också flera, men bestämde mig för en.

 2. Monika skriver:

  Jag är lite likadan med toppar och dalar, även om det är jobbigt ibland med denna berg-och-dalbana så tror jag att jag föredrar det så. I stället för att allt bara är samma hela tiden 🙂

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag föredrar nog det också. När jag slutade med antidepressiva blev jag så förvånad över hur starkt jag kände allting och hur underbart det var. Jag hade inte riktigt märkt hur dämpat mitt känsloliv hade blivit.

 3. Vad roligt att du beskriver dig med så många titlar. Funderade också på flera först men det bidde bara en 🙂

 4. Annette skriver:

  Ja, det där med känslotoppar och -dalar, det känner jag också igen mig i. Min pappa brukade säga när jag var barn, att jag inte skulle ha så höga förhoppningar, inte vara så uppe i det blå, risken skulle då vara stor för: ”upp som en sol och ned som en pannkaka”. Jag tror inte att man kan styra det där så mycket, men jag har i alla fall bestämt mig för att vara glad att ha en sådan personlighet. På botten hamnar man då och då i alla fall, lika bra att försöka vara i det blå så länge man kan, det är min filosofi.

  Apropå introvert såg jag en annan bok nyligen, jag tror det var av samma författare som jag valt till min bokselfie, Linus Jonkman, men är inte säker. Den författaren lyfte i alla fall fram det positiva med att vara introvert. Det extroverta som varit så eftertraktat de senaste decennierna är på väg ut.

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag försöker faktiskt dämpa mina egna förhoppningar och förväntningar så att det ska bli en positiv överraskning när det visar sig vara så underbart som jag egentligen tror att något ska vara 😉 Men det fungerar inte alltid.

   Jo, Linus Jonkman har skrivit en bok om att vara introvert. Jag har haft den på läslistan sedan den kom ut, men har ännu inte kommit till den.

 5. Boklysten skriver:

  Höga berg och djupa dalar känner jag igen.

 6. Livet blir så mycket roligare när man får fangirla med jämna mellanrum 🙂

 7. MissMagic skriver:

  De två sista är så jag också! 😀

  Är ganska introvert jag med. Ingen skulle nog kalla mig det men jag har stort behov av egen tid och blir väldigt utmattad av att vara social. Hur roligt jag än har med andra så måste jag balansera ut det med egen tid. 🙂

  • Koko skriver:

   En introvert extrovert, kanske. Eller tvärtom 🙂

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag tycker det är svårt att få andra att förstå det där med egentid. Att åka på en föreläsning och ha kul med kurskamrater kan göra att jag behöver vara för mig själv ett tag, vilket kompisar har svårt att förstå när de vill hitta på något samma kväll. Det är inte alla gånger lätt att vara introvert.

 8. Marie Eggimann skriver:

  Oj vad många, jag hade möda och hitta en. Jag har inte läst någon av dina.

 9. Bina skriver:

  Det där med att vara introvert är någonting jag stör mig på hos mig själv, samtidigt som det är någonting som jag verkligen trivs med. Det är bara så synd att världen idag är så himla extrovert och att man hamnar i skymundan för att man inte väljer att gå på alla fester…
  ”Harry, a History” köpte jag för väldigt länge sedan, men har aldrig läst 😛

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag stör mig snarare på att världen är så extrovert att den i närmast är intolerant för att det finns människor som inte är det.

   Harry, a History är väldigt läsvärd, tycker jag 🙂

 10. Robert W skriver:

  Jag tolkade det också som att det enbart var titeln som behövde passa in. En fin blandning du har där. Du måste ha jobbat en del idag för att pricka in dem.

 11. A ROOM OF MY OWN skriver:

  det är trevligt med introverta människor. det är väldigt lätt att ha för högt ställda förväntningar. men om en siktar mot stjärnorna kan det ju hända ett en åtminstone hamnar bland trädtopparna

 12. Ewelina skriver:

  Fangirl skulle nog passa in på mig också 🙂 Kan bli helt besatt av tv-serier och böcker 🙂

 13. Din beskrivning under Drunkna inte i dina känslor stämmer in helt och hållet på mig också.

 14. Vilken talande kombination av titlar. Jag hör till de introverta men utan toppar och dalar. Min sambo har mer av det däremot.

 15. Lottens bokblogg skriver:

  Härliga titlar. ”Starkskör” var jag tvungen att läsa några gånger innan jag fick den rätt

 16. Lena skriver:

  Så roligt att läsa dina svar.

 17. Lion´s Library skriver:

  Drunkna inte i dina känslor blir jag nyfiken på 🙂

 18. Freja skriver:

  Kollade runt i mina hyllor och tänker mig att jag skulle kunnat välja “Tedags för normalt byggda damer”, “En passionerad kvinnas historia”, “En sysslolös kvinnas eftermiddagar” eller “Min feministiska vardag”. Jag skulle vilja att “Livet, universum och allting” beskrev mig bäst men tyvärr är nog “I stort sett menlös” den som är mest korrekt…

 19. Koko skriver:

  Jag gillar C.R.M.s val också 🙂 Jag är absolut inte tyst, men lever med en introvert typ, så har tittat lite på den där boken (och hennes TED-talk) .

 20. Sara Pepparkaka skriver:

  Introvert kunde nog passa mig också.

 21. bloggbohemen skriver:

  Verkligen svårt att bara välja en! Tycker du valde intressanta titlar som väcker nyfikenhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.