Heartless av Gail Carriger

Denna recension innehåller spoilers för föregående delar.

heartless

Betyg: ☆☆☆☆
Författare: Gail Carriger
Serie: Parasollprotektoratet, #4
Förlag: Orbit (2011)
Antal sidor: 385 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Exempel på var den kan köpas i olika format
Pocket | Adlibris, Bokus, CDON

Trubbel har återigen lyckats hitta lady Alexia Maccon, men den här gången är det faktiskt inte hennes fel. När ett spöke i poltergeiststadiet, och därmed inte helt vid sina sinnens fulla bruk, hotar drottningen måste hon ta sig an fallet. Ledtrådarna för henne djupt in i sin makes förflutna. Som om det inte räckte så har hennes syster gått med i suffragettrörelsen, madame Lefoux håller på med en ny mekanisk uppfattning och zombiepiggsvin går till attack. Det är knappt så att Alexia har tid att komma ihåg att hon också råkar vara gravid i åttonde månaden.

Om jag efter föregående bok hyste någon liten rädsla om att serien skulle ha förlorat sin charm, så hade jag inte behövt vara rädd. Heartless är minst lika bra som de tidigaste delarna och jag är återigen förälskad i Alexia själv. Det känns bra att återigen befinna sig på engelsk mark och att alla karaktärer är samlade igen.

Det är ett särskilt nöje att få sjunka ned i Gail Carrigers signaturmärke av humor. I denna del av serien så är Alexia höggravid och det är underhållande att läsa hur svårt det är för henne att bete sig som vanligt. Graviditeter brukar skildras med största allvar och som mirakulösa händelser, så det känns lite unikt att skriva om ämnet som Carriger har gjort.

Även om humorn är ständigt närvarande, så finns det stänk av allvar i Heartless. Jag har nu vant mig vid att det här är en serie som visserligen får mig att skratta, men som även kan få mig att gråta. Carriger fortsätter att spinna vidare på Biffys fruktansvärda situation från föregående bok och det får det att göra ont i mig.

Trots att Heartless erbjuder stort nöje och njutning, så måste jag erkänna att den är lite väl förutsägbar. Jag listar ut vem det är som planerar att döda drottningen och vem det är som är spöket väldigt fort. Å andra sidan läser jag inte denna serie för dess mysterier, utan för Carrigers fantastiska sinne för humor och speciella språk.

I Heartless fortsätter serien starkt och jag både bävar och ser fram emot att läsa sista boken. Jag vill inte att det ska ta slut!

Andra som har bloggat om Heartless

Annas bokbordMitt bokliga liv; Skuggornas bibliotek; Swedish Zombie

Andra böcker i serien

Soulless (recension)

Changeless (recension)

Blameless (recension)

Heartless

Timeless (recension)

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Heartless av Gail Carriger

  1. Anna A skriver:

    Biffy Appreciation Society FTW! 🙂

  2. Pingback: Månadsrapport: Maj 2014 » C.R.M. Nilsson

  3. Pingback: Blameless av Gail Carriger » C.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.