Kul aktivering för din hund av Kirsten Wolf

Författare: Kirsten Wolf
Originaltitel: Hunde, Spiele & Sport
Översättning: Ulla-Märta Westerstål
Förlag: Ica Bokförlag (2011)
Antal sidor: 192 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Slut hos förlaget.

Kul aktivering för din hund är full av lekar som ger spännande sysselsättning, skärper sinnena, utvecklar intelligensen och håller hunden i form – både hemma i bostaden och utomhus. Det finns mängder av förslag på aktiviteter, från vanlig apportering till krävande hjärngymnastik. Omväxlande agilityträning och gemensamma jogging- eller simturer sätter också fart på din fyrbenta vän. Dessutom får du veta hur du motiverar och belönar hunden på rätt sätt och hur du hjälper den att varva ned.

Har du någon gång läst sakprosa som gör dig så himla entusiastisk att du bara vill sätta igång och arbeta med en gång? Kul aktivering för din hund är en sådan bok för mig. Kirsten Wolf är en frilansskribent som skriver mycket om ämnet hund och i denna bok har hon samlat övningar och lekar som stärker samspelet med din hund, samtidigt som du stimulerar den mentalt. Betoningen är på lekfullhet och lustfylldhet. Det här är något som du och din hund ska göra tillsammans för att ni tycker att det är kul. Många av övningarna verkar dessutom vara kul, då det finns ett smörgåsbord att pröva sig fram med.

Varje lek i Kul aktivering för din hund presenteras med syfte, vad som behövs, svårighetsgrad och var den lämpligen kan utföras. Sedan beskrivs i text och bild hur du går tillväga. Det är just de olika lekarna som jag tycker är mest intressant, medan avsnittet om olika sporter att pröva med sin hund är lite tråkigare. Men överlag är detta en intresseväckande och peppande bok som riktigt får det att klia i mig att leka med hunden.

Kul aktivering för din hund känns som ett måste i hundägarens bibliotek. Mitt exemplar kommer jag återvända till flitigt.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Kul aktivering för din hund av Kirsten Wolf

  1. Den måste jag kolla upp! 🙂

  2. Pingback: Månadsrapport: Februari 2018 - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.