Lilla Berlin 3: Leva life av Ellen Ekman

Författare: Ellen Ekman
Tecknare: Ellen Ekman
Serie: Lilla Berlin, #3
Förlag: Kolik förlag (2015)
Antal sidor: 157 sidor
Recensionsexemplar: Nej

Exempel på var den kan köpas i olika format
Pocket | Adlibris, Bokus, CDON

I tredje volymen av Lilla Berlin, med undertiteln Leva Life, jobbar dagens ungdom på, kopplar av, går ut, kommer in, kopplar upp och taggar ner. Varje stripp är en mininovell, vars träffsäkra porträtt av unga storstadsmänniskor på 2010-talet skildrar vardagliga situationer med precis humor och satir. Skärpa, autentiska dialoger, suveräna person- och miljöbeskrivningar och ett utsökta öga för de små detaljerna kännetecknar denna serie.

Liksom många andra läser jag Ellen Ekmans serie Lilla Berlin i tidningen Metro eller när den gör sina rundor på sociala medier. Liksom många andra slås jag av hennes skarpsinnighet och slagfärdighet när hon skildrar livet för den moderna ungdomen. Igenkänningsfaktorn är stundtals mycket hög. Allt från slagfärdiga punchlines om att om vi lägger ett filter över den här utbrändheten så blir allt bra till Otto, som lever sitt liv för instagram och ständigt jagar den perfekta bilden på bekostnad av upplevelsen.

Lilla Berlin 3: Leva Life består ju av ihopsamlade strippar från Metro, vilket innebär att kvaliteten skiftar. Vissa träffar ju helt rätt hos mig och får mig att skratta högt, så som de som skildrar midsommarfirandet. Annat får mig att le och nicka lite innan jag går vidare. Kvaliteten är självklart hög, men det finns strippar som jag inte tycker är speciellt roliga och andra som får mig att vika mig av skratt. Vissa får mig att känna att Ekman har tjuvtittat på mig och mina vänner, andra får mig att undra om dessa människor kommer från samma planet som mig. Ändå kan jag inte hjälpa att jag sätter i mig hela samlingen, som den godisråtta jag är.

För Lilla Berlin 3: Leva Life är som en skål med godis av finaste kvalitet. Bara sätt dig ned och vräk i dig, så är du garanterad några goda skratt.

Andra böcker i serien

So Last Year

Mina vänner

Leva life

Cute Overload

Netflix and chill

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Lilla Berlin 3: Leva life av Ellen Ekman

  1. Carro skriver:

    Måste reservera på bibblan nu!

  2. Pingback: Kaosutmaningen 2018 - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

  3. Pingback: Lilla Berlin Cute Overload - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

  4. Pingback: Lilla Berlin Netflix och chill - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

  5. Pingback: Lilla Berlin - Mina vänner - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.