Lilla Berlin Netflix och chill

Omslagsbild Lilla Berlin 5 Netflix och chill

Författare: Ellen Ekman
Illustratör: Ellen Ekman
Serie: Lilla Berlin, #5
Förlag: Kolik förlag (2016)
Antal sidor: 160 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Ellen Ekmans älskade serie Lilla Berlin går i tidningen Metro. Varje stripp är en mininovell, som på ett träffsäkert fångar hur det är att vara ung på 2010-talet. Vardagliga situationer skildras med humor och precis satir. Denna femte samlingsvolym är på temat dating och relationer, som har skickats in av läsarna. Kanske lite särskilt på Tinder-dejter och innebörden av Netflix & chill.

Vid det här laget borde det ha framgått att jag gillar Ellen Ekman och hennes serie skarpt. Kanske lite särskilt gillar jag Lilla Berlin Netflix och chill, där hon har bett sina läsare skicka in sina Tinderhistorier. Det blir både nischat och aktuellt på ett sätt som verkligen fångar vår samtids dejtingkultur. Samtidigt som man får sig ett gott skratt. Det är kul mest hela tiden. Ekman har sinne för att skriva satir på ett samhällskritiskt vis, som samtidigt blir riktigt roligt.

Det är ett vinnande format Ekman använder sig av. Oftast är varje seriestripp uppbyggd med hjälp av fyra rutor, vilket leder till att varje historia blir kort och koncis. Samtidigt så blir det väldigt träffsäkert. Så även i Lilla Berlin Netflix och chill, som även avbryts av humoristiska teckningar som tar upp en hel sida. En annan sak som jag uppskattar är detaljrikedomen. I bakgrunden händer det hela tiden saker, som antingen förstärker det humoristiska budskapet eller blir humoristiskt i sig.

Lilla Berlin Netflix och chill lämpar sig både för att dyka ned i då och då eller att sträckläsa genom som sin finurliga uppbyggnad. Men oavsett hur man än gör, så är det klart att Ellen Ekman är en fena på att skildra vår samtid på ett underhållande vis.

Betyg 4: Gillade den verkligen.

Andra delar i serien

So Last Year

Mina vänner

Leva life (recension)

Cute Overload (recension)

Netflix och chill

Bättre brinna upp än fejda ut

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Lilla Berlin Netflix och chill

  1. Pingback: Månadsrapport: Februari 2020 - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

  2. Pingback: En utvärdering av bokrean 2020 - C. R. M. NilssonC. R. M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.