Lilla Berlin Cute Overload

Omslagsbild Lilla Berlin Cute Overload

Författare: Ellen Ekman
Illustratör: Ellen Ekman
Serie: Lilla Berlin, #4
Förlag: Kolik förlag (2015)
Antal sidor: 160 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Ellen Ekman är hjärnan bakom humorserien Lilla Berlin, som underhåller läsarna av Metro. Detta är den fjärde samlingsvolymen, Lilla Berlin Cute Overload. När det inte blir riktigt som man har tänkt sig, när det känns som världen är emot en, då kan det enda som hjälper vara en rar katt, en söt koala och något fluffigt gulligt. Varje stripp är en mininovell, vars träffsäkra porträtt av unga storstadsmänniskor på 2010-talet skildrar vardagliga situationer med precis humor och satir. Skärpa, autentiska dialoger, suveräna person- och miljöbeskrivningar och ett utsökta öga för de små detaljerna kännetecknar denna serie.

När jag insåg att flera av Ellen Ekmans titlar fanns på årets bokrea slog jag till. Jag älskar nämligen denna serie. Lilla Berlin Cute Overload har fått sin undertitel av att seriestripparna avgränsas med olika söta djur med söta djur, vilket fick mig att stanna upp och le brett.

Styrkan i Lilla Berlin Cute Overload ligger i dess skildrande av vardagliga scener. Diskussionsämnena är sådant som jag känner igen från min egen vardag. Det är igenkännande som får mig att nicka instämmande och haja till, skrattar och håller med. Vissa serier träffar helt rätt, andra blir mer av en axelryckning. Men överlag håller denna serie hög kvalitet när vi får följa en konstellation av karaktärer genom samlingen.

Lilla Berlin 4 Cute Overload är en sådan där samlingsvolym som du inte kan låta bli: du bara måste läsa alla serierna i en sättning, utan att riktigt bli mätt på underhållningen.

Betyg 4: Gillade den verkligen.

So Last Year

Mina vänner

Leva life (recension)

Cute Overload

Netflix och chill

Bättre brinna upp än fejda ut

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Lilla Berlin Cute Overload

  1. Pingback: Lilla Berlin - So Last Year av Ellen Ekman - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

  2. Pingback: Månadsrapport: Februari 2020 - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.