The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window

Poster för The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window

Skapare: Rachel Ramras, Hugh Davidson och Larry Dorf
Skådespelare: Kristen Bell, Michael Ealy, Tom Riley
Produktionsår: 2022
Antal avsnitt: 8
Längd: 208 minuter

Efter att ha förlorat sin dotter under fruktansvärda omständigheter, har Anna börjat dricka alltför mycket. Dessutom blandar hon alkoholen med de mediciner som hennes terapeut skrivit ut åt henne, vilket gör att hon ofta hallucinerar. När det flyttar in en ung, snygg granne mitt emot tillsammans med sin dotter, tror Anna att hon kanske har fått en ny chans. Men snart tror hon sig bevittna ett mord i huset mitt emot. Polisen tror att hon är galen och har hallucinerat. Grannarna fryser ut henne, inklusive de nyinflyttade. Oavsett om hon faktiskt såg ett mord begås eller inte, tänker Anna själv gå till botten med vad det är som har hänt.

En av årets miniserier från Netflix är den genreöverskridande The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window (försök säga det tio gånger snabbt!) Det är en serie som splittrar tittare och kritiker. Den driver hejdlöst med de senaste årens litterära trend att låta en alkoholiserad kvinna bevittna ett mord genom ett fönster, samtidigt som den lyckas vara en kompetent thriller. Dessutom är det ett lätt överdrivet, men på det stora hela övertygande, porträtt av en kvinna som genomgår sviter av ett svårt trauma.

Jag tillhör den skara som älskar The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window. Mycket av detta har serien Kristen Bell att tacka för, som är fullständigt lysande i rollen som Anna. Hennes mångsidighet lyckas hålla ihop seriens komediska element med dess tragiska allvar. Det är en serie som fängslar och engagerar, och som det är väldigt, väldigt svårt att sluta titta på.

Kommer man väl över det konstiga, eller snarare omfamnar det, med The Woman in the House Across the Strett from the Girl in the Window, har man en av årets stora tittarupplevelser framför sig.

Betyg 5: Den var fantastisk!

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window

  1. Monika skriver:

    Den här hade jag förmodligen inte tänkt se, men jag tror att jag har ändrat mig nu 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.