Tisdagstrion: Roliga böcker

I dessa tider behöver vi skratta mer än någonsin. Därför känns veckans tema inne hos Ugglan & Boken särskilt passande, och temat är roliga böcker. Här kommer därför tre böcker som har fått mig att skratta hjärtligt (och den första har fått folk att snegla lite undrande på mig för att jag har suttit och gapskrattat på tåget.)

Goda omen av Terry Pratchett och Neil Gaiman handlar om undergången. Den står inför dörren och Antikrist är född. Bara det att helvetet har lyckats slarva bort honom på något vänster… Ängeln Aziraphale och demonen Crowley tycker att det vore lite synd om jorden skulle gå under och slår sig ihop för att sätta stopp på det. Pratchett och Gaiman har haft märkbart roligt när de skrev den här och humorn är underbart brittisk.

Ellen Ekmans Lilla Berlin finns i ett antal samlingsvolymer, men kan annars läsas i Metro. Jag har recenserat den tredje samlingsvolymen på bloggen. Ellen Ekman är riktigt skicklig på att teckna träffsäkra porträtt av unga människor i 2010-talet och skildrar vardagliga situationer med precis humor och satir.

Min mormor hälsar och säger förlåt av Fredrik Backman handlar om Elsa, som anses vara annorlunda eftersom hon har oförskämdheten att inte vara så blåst som samhället förväntar sig att sjuåringar ska vara. Mormor är hennes bästa vän. Men det visar sig att mormor är döende och hon ger därför ett uppdrag: en mängd brev som ska lämnas till ett antal udda figurer där mormor ber om ursäkt. Som med många av Backmans böcker får den här både en att skratta och gråta.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

8 svar på Tisdagstrion: Roliga böcker

  1. Lena skriver:

    Backmans bok är så bra. Den har allt.

  2. Backmans bok och Goda omen har jag läst och gillat 🙂

  3. Monika skriver:

    Backmans böcker brukar alltid ha allt 🙂

  4. Evelina skriver:

    Lilla Berlin fick komma med på min lista också 🙂 Goda omen vill jag läsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.