Topp tio böcker jag vill läsa om

Topp Tio Tisdag

Då var det Top Ten Tuesday igen, och denna veckas tema lyder Top Ten Books I Want To Reread. Jag brukade vara en hängiven omläsare, men på senare år har det inte blivit lika mycket som jag skulle vilja och jag tycker det är lite synd. Några böcker bara jag måste se till att läsa om!

Harry Potter-serien av J. K. Rowling har jag sagt i flera år nu att jag ska läsa om, men det har inte blivit av. Efter utställningen i somras tände jag på nytt till och nästa år blir det banne mig av, om jag så ska utmana mig själv till det på kuppen.

Berättelserna om landet Narnia av C. S. Lewis var barndomsfavoriter som jag läste om och om igen, men nu har det gått sådär en femton år sedan jag läste dem sist och de bleknar i minnet. Jag måste se till att läsa om dem.

Sagan om klanen Otori av Lian Hearn började som en trilogi jag fullständigt avgudade, medan de två böckerna som författaren kände sig tvingad att lägga till efteråt kändes lite mer ”meh”. Jag brinner av längtan till att läsa om de första tre.

Dödsritten av Maggie Stiefvater läste jag förra året och insåg genast att det var en bok jag kunde tänka mig att läsa fler gånger. Det var nästan så att jag läste om den samma år.

Hôtel Transylvania av Chelsea Quinn Yarbro läste jag för en herrans massa år sedan, och kommer inte ihåg mycket mer än att det var en vampyrbok. Och att den involverade en verklig person, greven de Saint-Germain, som tycks vara en populär person att skriva om. Han var nämligen även med i Slända i bärnsten av Diana Gabaldon. När vi ändå talar om trollen…

Outlander-serien av Diana Gabaldon kommer att jag att läsa om, var bara så säkra på det. Vet inte hur många gånger jag har varit frestad att plocka upp Främlingen på nytt…

Hungerspelstrilogin av Suzanne Collins skulle jag vilja läsa om i framtiden. Faktum är att jag nästan har gjort det. En fredagskväll skulle jag bara kolla en sak i Fatta eld och i nästa stund hade jag läst 100 sidor i boken.

Hjälten och kronan av Robin McKinley är en fantasybok som jag bara har svaga minnen av, men som jag väldigt gärna skulle vilja läsa om för att se om den är lika bra som jag minns den.

Wolves of the Mercy Falls av Maggie Stiefvater är en trilogi som jag skulle vilja läsa om och se om jag tycker lika mycket om dem idag. Hennes sätt att skriva har förändrats under de senaste åren så jag är lite nyfiken på hur jag skulle se det idag.

De ulvgrå av Helmer Linderholm har jag redan läst om ett flertal gånger, men det börjar vara länge sedan. Jag vill läsa den igen för att grotta ned mig i nordisk folktro.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

20 svar på Topp tio böcker jag vill läsa om

 1. Lena skriver:

  Wolves of the Mercy Falls har jag inte läst, men de står i bokhyllan och väntar.

 2. Monika skriver:

  Harry Potter är ju självklar 🙂 Narnia tänkte jag inte på, men det var inte speciellt längesedan jag läste de böckerna.

 3. Åh jag måste verkligen sätta igång o läsa narnia böckerna, har läst en bitar ur några av dem, och jag vet att jag läst ut någon också (kommer bara inte ihåg vilka), men jag har dem hemma så nu börjar det bli hög tid för dem att få lite uppmärksamhet!

 4. Johanna skriver:

  Outlander serien ser man på många bloggar nu 🙂

 5. Anna A skriver:

  Ha skrev nästan samma sak om Outlander 🙂 HP var det förvånansvärt trevligt att läsa om igen, borde kanske satsa på Narnia även om den inte hamnade på min lista.

 6. Jenny E. skriver:

  Harry Potter är du verkligen inte ensam om att vilja läsa om. 🙂

 7. Lottens bokblogg skriver:

  Harry Potter har jag ju faktiskt läst om. Först läste jag den själv, sen läste jag den högt för barnen. Det var faktiskt rätt annorlunda, att läsa den högt.

 8. Helen skriver:

  Jag verkar vara ganska så ensam om att enbart ha läst bok 1 om Harry Potter! Dock gillade jag den så bok nr två är för tillfället ljudbok i bilen! Den sista blev jag nyfiken på, nordisk folktro är så spännande att läsa om!

 9. Therése skriver:

  Harry har hamnat på väldigt många listor i dag, säger en hel del om den serien:) vi barnbibliotekarier i kommunen planerar en Harry Potter Book night i vår (tänk dig att få skriva Harry Potter-möte i kalendern, helt underbart!) så lär bli omläsning väldigt snart!

 10. Malin skriver:

  Haha, Harry Potter är en favorit på dessa listor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.