Uppdatering om Les Misérables-bokcirkeln

les misérables3

Jag och Anna har nu pratat ihop oss på nytt om den här bokcirkeln och vi insåg att det var lite väl kort om tid. Vi har ju boken, men ni behöver ju också ha möjlighet att få tag på den också.

Vi tänkte därför skjuta upp starten med bokcirkeln till i november. Därtill har vi också sänkt tempot till cirka 300 sidor/månad och att vi har ett stort diskussionstillfälle per månad. Men det kommer även ske mindre diskussioner i mån av intresse mellan tillfällena. Efter det stora inlägget skriver vi om det vi har läst på våra egna bloggar.

Diskussionerna kommer att ske i vår Goodreadsgrupp. Just nu ligger det uppe ett introduktionsinlägg där vi ska småprata lite om hur vi kom i kontakt med Les Misérables och varför vi vill läsa den.

Ni som har följt min blogg vet att jag har läst en nedkortad variant av Les Misérables sedan tidigare. Det jag läste då har gjort ett enormt avtryck på mig. Mycket av det som Victor Hugo skrev om är giltigt än idag och ibland låg han före sin tid. Jag ser bland annat väldigt mycket fram emot att få diskutera Fantine med er bokbloggare.

Jag hoppas att ni vill slå följe med mig och Anna nu i november. Anmälan sker antingen här i kommentarsfältet eller genom att ni går med i Goodreadsgruppen.

 

ps. Gruppen heter kanske ”Svenska bokbloggare…”, men vi vill hemskt gärna att ni från våra nordiska grannländer hänger på.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

6 svar på Uppdatering om Les Misérables-bokcirkeln

  1. Freja skriver:

    Det låter som ett häftigt projekt! Tror jag avstår, jag har så många läsutmaningar på gång samtidigt att jag inte vågar mig på något mer… Sen har jag äntligen kommit mig för att svara på en utmaning som jag fick av dig för en evighet sen, här hittar du mina svar: http://frejareddevil.wordpress.com/2013/10/16/en-gul-insats-och-fem-fragor/

  2. Tantaugusta skriver:

    Låter lite lockande, har inte läst något av Hugo sedan… tja, sedan för jättelänge sedan. De 300 sidorna/månad fick mig dock att stanna till och kolla upp den totala boklängden. Och det var minsann en s k tegelsten. Jag funderar och återkommer i frågan :).

  3. Pingback: En smakebit på søndag: Autostereogram - C.R.M. Nilsson

  4. Pingback: Les Mis bokcirkeln | Annas Bokbord

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.