You’re Never Weird on the Internet (Almost) av Felicia Day

you're never weird on the internet (almost)

Författare: Felicia Day
Förlag: Little Brown (2016)
Antal sidor: 278 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Exempel på var den kan köpas i olika format
Inbunden | Adlibris, Bokus, CDON
Pocket | Adlibris, Bokus, CDON

Felicia Day är en amerikansk skådespelerska som har vunnit fansens hjärta med sina quirky karaktärer i några av de största fantasy- och science fiction-serierna. Hon är även skapare till den framgångsrika webbserien The Guild. You’re Never Weird on the Internet (Almost) är hennes självbiografi. Här berättar hon om åren som hon hemundervisades (av hippieskäl, inte religiösa skäl), tiden på universitetet och hur det kom sig att hon drog till Hollywood för att uppfylla sina skådespelardrömmar. Om framgångar och motgångar, Internet och dess betydelse, om hur en skapar en webbserie.

Nu ska jag inte påstå att jag är ett jättestort fan av Felicia Day, att jag följer hennes karriär eller så, men jag har sett henne i en del. Jag avgudar hennes karaktär i Supernatural och tycker att hon verkar vara en cool person. Så You’re Never Weird on the Internet (Almost) åkte snabbt upp på min att läsa-lista när jag hörde att den skulle komma ut förra året.

Det första som en som läsare slås av är Days sinne för humor. You’re Never Weird on the Internet (Almost) har ett humoristiskt anslag och Day är inte rädd för att driva med sig själv eller industrin. Det är roligt med ett ständigt driv att läsa vidare. Samtidigt så värnar hon om rätten att vara sig själv, att det är okej att vara annorlunda, att det är okej att nörda ned sig. Jag tror det är många som kan känna igen sig i det hon skriver.

Samtidigt väjer hon inte för att skriva om det svåra i You’re Never Weird on the Internet (Almost). Om World of Warcraft-beroendet som stal ett år av hennes liv. Om ångest och prestationsångest. Om Gamergate som gjorde att spelvärlden helt plötsligt inte längre kändes trygg, att det spelade roll om du var kvinna eller man helt plötsligt och inte att du älskade spelet. Det är utlämnande, ärligt och så, så bra beskrivet av hur det är att leva med ångest.

Det jag kan sakna i You’re Never Weird on the Internet (Almost) är mer tankar kring skådespeleriet. Boken lägger stort fokus på skapandet och produktionen av The Guild, medan hennes övriga roller nämns i förbifarten. Hon skriver om varför hon har valt att göra så och det är förståeligt och hedervärt, samtidigt kan jag inte hjälpa annat än att jag blir nyfiken på hennes intryck av de karaktär hon har spelat.

Men You’re Never Weird on the Internet (Almost) är en smart, underhållande och ärlig självbiografi som jag fullkomligt slukade.

Andra bokbloggare om You’re Never Weird on the Internet (Almost)

Fiktiviteter; The Cabinet of Miss Magic

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på You’re Never Weird on the Internet (Almost) av Felicia Day

  1. Bokhuset skriver:

    Det här var kul att läsa. Först kollade jag upp Felicia Day ( kände inte igen henne på bokomslaget ) eftersom du nämner hennes quirky roller. Och eftersom jag också gillade hennes roll i SPN fortsatte jag läsa om hennes karriär och blev jättenyfiken på The guild som jag aldrig hört talas om. Och när jag läste om den upptäckte jag Joss Whedons egen serie Dr.Horrible´s sing-along blog som jag också blev jättenyfiken på ( Joss Whedon liksom ).
    Så du har fått mig att vilja läsa en bok och se två webbserier med ett enda inlägg. Bra jobbat ( och kul för mig som får julen full med trevligheter )! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.