Läsplanering: Oktober 2023

Då var Spooktober nästan här. (Och Inktober, vilket gör att jag inte tror att jag kommer att läsa så mycket.) Min plan är att frossa i skräck, med avbrott för annan typ av läsning. Det skulle ju inte duga att bli alltför mörkrädd, nu när höstmörkret kryper på.

Dessa fyra böcker vill jag särskilt läsa:

  • She Is a Haunting av Trang Tanh Tran har ju haft ögonen på sedan den kom ut. Den liknas vid Mexican Gothic, men utspelar sig i Vietnam. Förväntningarna är minst sagt höga.
  • Hanteringen av odöda av John Ajvide Lindqvist hittade jag på Stadsmissionen i år. Jag har även hittat hans Människohamn, som jag förhoppningsvis också ska hinna med att läsa nu i oktober. Jag har ju gillat det jag har läst av honom hittills.
  • Motherthing av Ainslie Hogarth är ett av årets impulsköp. Lite gammal, hederlig hemsökelse av svärmodern från helvetet låter som om det kan båda gott.
  • The Final Girl Support Group av Grady Hendrix hoppas jag att jag ska tycka bättre om än boken av honom jag läste tidigare i år. Handlingen låter så spännande, men jag är lite tveksam till om han kan ro det hela i land.

Utöver skräck, så har jag planer på att läsa en thriller av Stephen King och förhoppningsvis sista delen i serien om De sju systrarna.

Vad läser du i oktober? Ska du också satsa på skräck?

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Läsplanering: Oktober 2023

  1. Skräck och spänning blir det här också 🙂 She is a haunting har jag kollat längtansfullt på flera gånger men inte köpt än.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.