How to Sell a Haunted House av Grady Hendrix

How to Sell a Haunted House av Grady Hendrix

Författare: Grady Hendrix
Förlag: Titan Books (2023)
Antal sidor: 393 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Louise får plötsligt veta att hennes föräldrar har dött. Inte vill hon lämna sin dotter hos sitt ex och flyga hem till Charleston. Inte vill hon vara tvungen att ta itu med barndomshemmet, som är fyllt av påminnelser från pappans akademiska karriär och mammans livslånga besatthet av dockor och marionetter. Inte vill hon lära sig leva utan de två människor som känt henne bäst och älskat henne mest. Men framförallt vill hon inte vara tvungen att ha med sin bror Mark att göra. Mark, som aldrig lämnat hemstaden och aldrig lyckas behålla ett jobb. Dessvärre behöver hon hans hjälp om de ska få huset sålt. Det kommer krävas mer än att bara tömma huset och sätta lite ny färg på väggarna för att få det redo för försäljning. Men vissa hus vill inte bli sålda…

Grady Hendrix är en författare som tycks ha tagit bokbloggarvärlden med storm sedan genombrottsromanen Horrorstör. Hans senaste bok är How to Sell a Haunted House och det är också den första jag läser av honom.

Det märks att Grady Hendrix är välbevandrad i och mycket förtjust i skräckgenren, på gott och ont. På gott därför att han vet hur man bygger upp en obehaglig atmosfär som suger in läsaren i berättelsen. På ont i och med att den blir tämligen konventionell. Det går att förutsäga från a till ö vad som kommer ske i boken. Den bjuder inte på några överraskningar.

I kombination med ett hemsökt hus, finns det ju också ett gäng obehagliga dockor i How to Sell a Haunted House. Dockor är ju tacksamma objekt för skräck med sina stirrande, tomma ögon. Marionett- och handdockor a la mupparna, däremot? Not so much. Det blir helt enkelt inte särskilt skrämmande, ens när en hel hop av dem jagar Louise och Mark.

Vad som är riktigt bra med How to Sell a Haunted House är porträttet av Louise och Mark, och deras relation. Det är en berättelse om ett trauma som går i arv i familjen, som påverkar dem alla av det man inte säger högt. Något som nu kan bli livshotande.

How to Sell a Haunted House är en kompetent berättad skräckberättelse med fina karaktärsporträtt, som tyvärr inte bjuder på några större överraskningar.

Betyg 3: Gillade den.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.