Månadsrapport: Mars 2023

De böcker jag har läst i mars.

27. Elektra av Jennifer Saint
28. Fangirl: Volume 1 av Sam Maggs
29. Fangirl: Volume 2 av Sam Maggs
30. Skuggsystern av Lucinda Riley
31. Till alla killar jag har gillat av Jenny Han
32. Galen i dig av Mhairi McFarlane
33. home body: hemma i mig av Rupi Kaur
34. How to Sell a Haunted House av Grady Hendrix
35. Löpa varg av Kerstin Ekman
36. Madonna av Lucy O’Brien
37. Harvey av Emma Cline
38. The House in the Cerulean Sea av T. J. Klune
39. Effektiv träning av Thorstein Tschirner

Drama: 4
Fantasy: 2
Feelgood: 1
Historisk fiktion: 1
Lyrik: 1
Nonfiction: 2
Romance: 1
Skräck: 1

Hyllvärmare: 2
Böcker införskaffade samma månad: 2
Böcker införskaffade samma år: 7
Omlästa böcker: 0
Lånade böcker: 2
Recensionsex: 0

Kvinnor: 9
Män: 3
Annat: 0
Duo: 0
Författare jag inte har läst tidigare: 6

Amerikansk författare: 6
Brittisk författare: 4
Svensk författare: 1
Tysk författare: 1

Kommentar: Jag åkte på en otrevlig förkylning i mars, vilket gjorde att jag var hemma i några dagar och bättrade på min lässtatistik. Men det var en segdragen historia som gjorde att jag haft svårt att komma igång med träning och liknande efteråt. Då får böckerna hålla mig sällskap.

Denna månad blev det faktiskt fyra fullpoängare, men vi kan väl räkna Fangirlvolymerna som en bok. De var en riktigt bra adaption av boken. De andra två var homebody av Rupi Kaur, en lyriksamling om depression, trauma och destruktiva förhållanden, och The House in the Cerulean Sea av T. J. Klune, en charmig fantasyberättelse som var omöjlig att lägga ifrån sig. Att säga vilken av dessa som var bäst går inte, så de får alla dela på den utmärkelsen.

Bästa nonfiction blev i vilket fall som helst Madonna av Lucy O’Brien. Den blev också månadens överraskning eftersom den var oväntat bra. Det var också en bok som faktiskt var svår att lägga ifrån sig.

Den hade ju inte direkt någon konkurrens eftersom den andra nonfictionbok jag läste i mars, Effektiv träning av Thorsten Tschirner, blev månadens sämsta. Den lovar guld och gröna skogar, men har inte riktigt täckning för det.

Lite besviken blev jag på How to Sell a Haunted House av Grady Hendrix. Mina förväntningar var rätt höga, men jag tyckte mest att det var en konventionell, slätstruken skräckberättelse.

Otäckast denna månad var homebody av Rupi Kaur. Den behandlar en del mörka teman och jag läste två böcker tätt inpå varandra som handlade om destruktiva förhållanden.

De filmer och tv-serier jag har tittat på i mars.

Antal sedda filmer i mars 2023: 6

11. The Power of the Dog
12. First Kill
13. Miraklet
14. Roald Dahl’s Matilda the Musical
15. Själen
16. Shadow and Bone, säsong 2

Drama: 3
Fantasy: 3

Hyllvärmare: 0
Införskaffad samma månad: 0
Införskaffad samma år: 0
Lånad film: 0
På bio: 0
Netflix: 5
Disney+: 1
Annan streamingtjänst: 0
Omsedd film: 0

Kommentar: Denna månad blev det en del film och tv-serier. Faktumet att jag låg sjuk i några dagar gjorde att jag bingeade en serie och sedan kom den efterlängtade andra säsongen av Shadow and Bone. Dessvärre gjorde den mig oerhört sugen på att läsa om varenda Grishabok som Leigh Bardugo har skrivit.

Bäst denna månad var utan tvekan Själen. Den var tänkvärd och berörde mig oväntat mycket.

Sämre tyckte jag om Roald Dahl’s Matilda the Musical. Inte för att den var dålig, men varje gång huvudrollsinnehavaren skulle till att sjunga önskade jag att jag hade öronproppar.

Positivt överraskad blev jag av First Kill, som jag hade låga förväntningar på. Nu sällar jag mig till skaran som är förbannad över att Netflix lade ner den innan den fick en andra säsong.

Besviken blev jag däremot på The Power of the Dog. Det finns en anledning till att den har legat på min lista länge (på grund av att jag trodde att den skulle vara tung), men Benedict Cumberbatch är alltid bra så jag hade ändå högre förväntningar.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv, läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.