Pride 6x: Övriga, riktigt bra titlar

Pride 6x är en serie inlägg där böcker och dylikt med HBTQ-tema ställs i fokus, sex inlägg – sex dagar i rad under Prideveckan.

Nu har jag skrivit några inlägg om några av mina favoritförfattare som skriver böcker på HBTQ-tema och lite om tv-serier som jag tycker om. Nu har turen kommit till att avslöja andra riktigt bra titlar som inte har passat in under dessa rubriker.

god eaters

Bildkälla: Goodreads.

Först ut kommer en av mina favoritböcker – The God Eaters av Jesse Hajicek. Det är en fantasyroman som utspelar sig i det totalitära landet Theocracy. Den intellektuelle Ashleigh Trine blir fängslad för att ha skrivit upproriska texter och tror att hans liv är över. Men i fängelset möter han revolvermannen Kieran Trevarde, som har mörk magi dold i blodet, och upptäcker att nöden skapar märkliga hjältar.

Förra året läste jag de första två delarna i en erotisk fantasytrilogi som går under namnet Captive Prince. Då var de självpublicerade, men nu har rättigheterna köpts av Penguin så de lär komma i nya utgåvan. C. S. Pacat skildrar en romersk-grekisk-inspirerad värld där en prins blir förrådd av sin bror och förs som slav till fiendeland.

I en människa av John Irving läste jag tidigare i år. Boken skildrar den bisexuelle Billys uppväxt i en småstad där han försöker komma underfund med vem han är. Vi får följa honom genom hans liv och möta alla hans älskare och älskarinnor.

Ytterligare en bok som jag har läst i år är Ljus ljus ljus av Vilja-Tuulia Huotarinen, en ungdomsbok som är väldigt experimentell i sitt språk. Året är 1986 och Tjernobyl har precis hänt. Mariia är fjorton år den sommaren och blir passionerat kär i Mimi, som gör världen ljus ljus ljus. Men Mimi bär även på ett stort mörker. Den sorgligaste berättelsen är inte den där alla dör, utan där en blir ensam kvar.

Ett riktigt bra seriealbum är Blue Is the Warmest Color av Julie Maroh, som blev till en omtalad film förra året. Det är en serie om hur Clementine kommer till insikt med sin sexualitet efter att ha mött Emma, Emma med hår som är blått. De inleder ett förhållande som kommer att pröva hennes vänner, föräldrar, och hennes egna idéer om sin identitet.

Denna serie får avslutas med en bok som ger vidare boktips – HBTQ: Böcker bortom normen av Sebastian Lönnlöv. I den finns olika boktips om män som älskar män, kvinnor som älskar kvinnor, trans och bisexualitet. Läs och inspireras!

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

4 svar på Pride 6x: Övriga, riktigt bra titlar

  1. Lottens Bokblogg skriver:

    Ah, det var därför jag kände igen Blue is the warmest colour! Maken köpte filmen på DVD igår…

  2. Anna A skriver:

    Är verkligen dålig på att läsa den här typen av böcker känner jag. Tack för tipsen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.