HBTQ – Böcker bortom normen av Sebastian Lönnlöv

hbtq

Betyg: ☆☆☆
Författare: Sebastian Lönnlöv
Förlag: BTJ förlag (2014)
Antal sidor: 219 sidor
Recensionsexemplar: Ja. Tack så hemskt mycket!

Exempel på var den kan köpas i olika format
Pocket | Adlibris, Bokus

Handling

I HBTQ – Böcker bortom normen samlas tips om hundratals böcker som du kanske vill läsa eller dela vidare av. Det är nya såväl som gamla, tunna såväl som tjocka, böcker för både barn och vuxna. Boken innehåller en genomgång av HBTQ-litteraturens historia och många tips på böcker från olika genrer. Det de har gemensamt är att de handlar om kärlek, begär och identiteter bortom heteronormen.

Kommentarer

När Sebastian Lönnlöv först började skriva om att den här boken skulle bli till, var min första reaktion att det var en bok jag till varje pris ville läsa. Jag letar ständigt nya böcker som handlar om personer som är HBTQ och har dåligt samvete över att jag inte läser fullt lika mycket av dessa böcker som jag skulle vilja. Men nu har jag tack vare den här boken redan införskaffat två nya böcker!

HBTQ – Böcker bortom normen inleds med en lättläst historisk översikt över HBTQ-litteraturen. Vilka möjligheter har det funnits att skildra samkönad kärlek eller könsöverskridande identiteter i det förflutna? Böckerna placeras in i ett historiskt sammanhang som kan fungera som en liten introduktion till HBTQ-historia. Sedan kan du fördjupa dig ännu mer eftersom det finns boktips om böcker inom just det ämnet.

Eftersom boken är smart indelad i kategorier går det kvickt och lätt att hitta böcker om de HBTQ-identiteter som du är mest intresserad av. Jag planerar att återvända till trans*-sektionen mer än en gång för att hitta tips om vad jag ska läsa, eftersom jag inte har läst så många böcker som handlar om transpersoner. Överhuvudtaget är mitt ex av boken just nu översållat med klisterlappar för att markera vilka böcker jag är intresserad av att läsa och den har även gett mig en spark i baken att försöka läsa sådant jag länge haft för avsikt att läsa. Det är en bok som fyller mig med entusiasm över att få utforska tipsen.

I inledningen står det att detta kanske är en bok som främst riktar sig till bibliotekarier och lärare. Men det är definitivt en bok för den som är intresserad av HBTQ-böcker eller som vill läsa in sig mer på ämnet.

HBTQ – Böcker bortom normen är en lättläst, intressant bok fylld av boktips som fick min att läsa-lista att växa explosionsartat.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på HBTQ – Böcker bortom normen av Sebastian Lönnlöv

  1. Pingback: Nu börjar det trilla in lite! | Tekoppens tankar

  2. Pingback: Månadsrapport: April 2014 » C.R.M. Nilsson

  3. Pingback: Recension – C.R.M. Nilsson | HBTQ – Böcker bortom normen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.