Tematrio: Kärlek

temahjartaIdag har det verkligen varit en strålande vacker. Med risk för att låta lite smörig så ska vi fortsätta med ett lika vackert ämne. Det var ju Alla hjärtans dag i söndags och i veckans tematrio uppmanas vi därför att berätta om tre bra böcker eller filmer som handlar om kärlek!

Jag skrev om många favoriter redan i förra veckan, så jag fick gnugga geniknölarna för att inte upprepa mig. Men här kommer tre fina böcker om kärlek:

Jag ger dig solen av Jandy Nelson är berättelsen om tvillingarna Jude och Noah, som är så olika varandra som två människor kan bli. Om en sommar när allt förändrades och tre år senare när Jude försöker lappa ihop deras krossade familj. Om syskonkärlek, kärlek oavsett kön, kärlek mellan barn och föräldrar, och så briljant skriven att det här nog är en av mina absoluta favoritböcker.

Night of Cake & Puppets av Laini Taylor utspelar sig i samma universum som hennes trilogi Önskemånglarens dotter. Men i den är det Karous bästa vän Zuzana som får inta scenen och berätta om den magiska skattjakt hon ordnade för att vinna sin fiolpojke. Så oerhört söt och magisk. Kanske blir den än mer magisk för att den utspelar sig i ett vintertäckt Prag.

Livets outgrundliga mysterier av Benjamin Alire Sáenz handlar om två olika tonåringar som finner varandra. Aristotle upplever att hela hans liv är styrt av någon annan. Dante är totalt olik någon annan han känner: han vågar gråta, vågar tala om sina känslor. Tillsammans utforskar de livets outgrundliga mysterier, som att bli man eller att acceptera sin familj precis som den är. Det är en mycket fint skildrad vänskap som växer till något mer och som handlar om kärlek även när de komplicerade förhållandena inte alltid gör det så lätt.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

16 svar på Tematrio: Kärlek

  1. Robert W skriver:

    Jag ger dig solen gör mig nyfiken.

  2. Boklysten skriver:

    Har inte läst någon av böckerna i din trio.

  3. Carro skriver:

    Livets outgrundliga mysterier är så fin! Och Jag ger dig solen också såklart! Men den av Laini Taylor har jag helt missat..

  4. Monika skriver:

    Jag ger dig solen kommer hem till mig nästa vecka 🙂

  5. Åsa skriver:

    Tre okända titlar för mig dessa – tack för tips! 🙂

  6. Jag ger dig solen och Night of Cake and Puppets är två riktigt fina böcker 🙂

  7. Lena skriver:

    Livets outgrundliga mysterier var en jättefin bok.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.